Populariteit van broodbakken neemt toe

16 april 2020
Foto: Pixabay

Door het coronavirus zitten veel Nederlanders thuis. En het lijkt erop dat veel van hen zich bezig houden met broodbakken. RTL Nieuws signaleert een grote vraag naar meel en gist en meldt dat verschillende molenaars hun molen moesten sluiten vanwege de enorme drukte. De data van Marktdata.nl lijken dit te bevesitigen. Online zoeken veel meer mensen naar een broodbakmachine. 

Retailanalyst IRI ziet sinds de lockdown een stijging in de verkoop van bakproducten. In eerste instantie was er sprake van een lichte toename en sindsdien is de vraag alleen maar gestegen. In de drukste week steeg de verkoop met bij 95 procent ten opzichte vorig jaar. 

Ook Hiljo Hillebrand, meester boulanger en auteur van de Broodbijbel, merkt het. Hij vertelt aan RTL Nieuws dat hij veel meer vragen over brood bakken in zijn mailbox vindt. En hij begrijpt dat consumenten in deze tijd van coronamaatregelen massaal brood gaan bakken. Het kneden, bakken en de geur van vers brood geeft een gevoel van geborgenheid dat we nu allemaal goed kunnen gebruiken, vertelt hij aan RTL Nieuws.

Meer broodbakmachines

Broodbakmachine

Ontwikkeling van het maandelijks zoekvolume naar broodbakmachines (figuur: Marktdata.nl)

Marktdata.nl signaleert online een toegenomen vraag naar broodbakmachines. In maart 2020 was het zoekvolume op het gebied van broodbakmachines 4,4 keer groter dan in dezelfde periode vorig jaar. Het populairste merk broodbakmachine is Inventum.

In totaal werden er in maart ruim 117.000 zoekopdrachten gerelateerd aan broodbakmachines uitgevoerd in de zoekmachine van Google. Het grootste aantal zoekopdrachten betreft het zoekwoord 'broodbakmachine' dat meer dan 60.000 keer als zoekopdracht is uitgevoerd. Bovenstaand figuur toont de ontwikkeling van het maandelijks zoekvolume via Google in Nederland naar broodbakmachines en gerelateerde zoektermen

Altijd op de hoogte blijven?