Populariteit van broodbakken neemt toe

brood bakken_pixabay

Foto: Pixabay

Door het coronavirus zitten veel Nederlanders thuis. En het lijkt erop dat veel van hen zich bezig houden met broodbakken. RTL Nieuws signaleert een grote vraag naar meel en gist en meldt dat verschillende molenaars hun molen moesten sluiten vanwege de enorme drukte. De data van Marktdata.nl lijken dit te bevesitigen. Online zoeken veel meer mensen naar een broodbakmachine. 

Retailanalyst IRI ziet sinds de lockdown een stijging in de verkoop van bakproducten. In eerste instantie was er sprake van een lichte toename en sindsdien is de vraag alleen maar gestegen. In de drukste week steeg de verkoop met bij 95 procent ten opzichte vorig jaar. 

Ook Hiljo Hillebrand, meester boulanger en auteur van de Broodbijbel, merkt het. Hij vertelt aan RTL Nieuws dat hij veel meer vragen over brood bakken in zijn mailbox vindt. En hij begrijpt dat consumenten in deze tijd van coronamaatregelen massaal brood gaan bakken. Het kneden, bakken en de geur van vers brood geeft een gevoel van geborgenheid dat we nu allemaal goed kunnen gebruiken, vertelt hij aan RTL Nieuws.

Meer broodbakmachines

Broodbakmachine

Ontwikkeling van het maandelijks zoekvolume naar broodbakmachines (figuur: Marktdata.nl)

Marktdata.nl signaleert online een toegenomen vraag naar broodbakmachines. In maart 2020 was het zoekvolume op het gebied van broodbakmachines 4,4 keer groter dan in dezelfde periode vorig jaar. Het populairste merk broodbakmachine is Inventum.

In totaal werden er in maart ruim 117.000 zoekopdrachten gerelateerd aan broodbakmachines uitgevoerd in de zoekmachine van Google. Het grootste aantal zoekopdrachten betreft het zoekwoord 'broodbakmachine' dat meer dan 60.000 keer als zoekopdracht is uitgevoerd. Bovenstaand figuur toont de ontwikkeling van het maandelijks zoekvolume via Google in Nederland naar broodbakmachines en gerelateerde zoektermen

Dossiers
Lees ook
Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.

Prijzen voeding stijgen met ruim 11 procent

Prijzen voeding stijgen met ruim 11 procent

Consumenten betalen meer voor voedingsmiddelen in vergelijking met vorig jaar. In juni 2022 betaalden ze ruim 11 procent meer in vergelijking met dezelfde maand in 2021. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) op basis van een nadere analyse van de consumentenprijsindex.

Consumenten blijven meer besteden in voedingsspeciaalzaak

Consumenten blijven meer besteden in voedingsspeciaalzaak

Voor ruim 4 op de 10 consumenten is de inflatie geen reden om minder te besteden in de voedingsspeciaalzaak. In mei 2022 groeide de consumentenbestedingen met 18 procent. Wel begint de groei af te vlakken, meldt ABN AMRO.