Plantaardige worstjes en worstenbroodjes op basis van veldbonen

28 september 2020
De plantaardige worstjes en worstenbroodjes van BOON.

Het Nederlandse bedrijf BOON brengt plantaardige worstjes en worstenbroodjes op de markt. Zoals alle producten van BOON zijn ook deze plantaardige worstjes en worstenbroodjes gemaakt van lokale bonen. Veldbonen om precies te zijn. 

Veldbonen worden in Nederland vooral gebruikt om dieren te voeren. Volgens het team van BOON, bestaande uit Elke Donkers (Innovatie manager), Jill Olfers (Product ontwikkelaar) en Michael Luesink (Founder), zijn veldbonen geschikt om allerlei meat-like eindproducten te maken. Zij geloven dat dit één van dé eiwitbronnen van de toekomst is.

Bonen

Bonen kunnen volgens het team een mooie rol spelen in wisselteelt, omdat ze stikstof binden uit de lucht. Daarnaast zitten ze vol eiwitten en is de aminozuur-samenstelling van deze eiwitten veelbelovend. Daarom worden ze op dit moment in Nederland al veel geteeld als veevoer. Tot slot zijn deze veldbonen een goed alternatief voor geïmporteerde soja. Veldbonen worden lokaal verbouwd.

Plantaardige worstjes en worstenbroodjes

Het team van BOON koos er bewust voor om plantaardige worstjes en worstenbroodjes te onwikkelen. Planntaardige worstjes zijn volgens marktonderzoeker Nielson een groeiend segment in de supermarkt. Met hun versie van het plantaardige worstje wil BOON een sojavrij alternatief bieden.
BOON is een Brabants bedrijf dat is gevestigd in Den Bosch. Het ontwikkelen van een worstenbroodje op basis van veldbonen was dan ook een logische keuze. Zowel de worst als het broodje zijn plantaardig.

 

Altijd op de hoogte blijven?