Plantaardige worstjes en worstenbroodjes op basis van veldbonen

Plantaardig worst + worstenbroodje_Boon

De plantaardige worstjes en worstenbroodjes van BOON.

Het Nederlandse bedrijf BOON brengt plantaardige worstjes en worstenbroodjes op de markt. Zoals alle producten van BOON zijn ook deze plantaardige worstjes en worstenbroodjes gemaakt van lokale bonen. Veldbonen om precies te zijn. 

Veldbonen worden in Nederland vooral gebruikt om dieren te voeren. Volgens het team van BOON, bestaande uit Elke Donkers (Innovatie manager), Jill Olfers (Product ontwikkelaar) en Michael Luesink (Founder), zijn veldbonen geschikt om allerlei meat-like eindproducten te maken. Zij geloven dat dit één van dé eiwitbronnen van de toekomst is.

Bonen

Bonen kunnen volgens het team een mooie rol spelen in wisselteelt, omdat ze stikstof binden uit de lucht. Daarnaast zitten ze vol eiwitten en is de aminozuur-samenstelling van deze eiwitten veelbelovend. Daarom worden ze op dit moment in Nederland al veel geteeld als veevoer. Tot slot zijn deze veldbonen een goed alternatief voor geïmporteerde soja. Veldbonen worden lokaal verbouwd.

Plantaardige worstjes en worstenbroodjes

Het team van BOON koos er bewust voor om plantaardige worstjes en worstenbroodjes te onwikkelen. Planntaardige worstjes zijn volgens marktonderzoeker Nielson een groeiend segment in de supermarkt. Met hun versie van het plantaardige worstje wil BOON een sojavrij alternatief bieden.
BOON is een Brabants bedrijf dat is gevestigd in Den Bosch. Het ontwikkelen van een worstenbroodje op basis van veldbonen was dan ook een logische keuze. Zowel de worst als het broodje zijn plantaardig.

 

Dossiers
Lees ook
Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg is de winnaar van de 25e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij kreeg 23 maart de wisseltrofee in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.

Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut lanceert de volledig veganistische chocolade onder de naam NXT. De chocolade is speciaal ontwikkeld voor chefs en patissiers en de smaak komt volgens het bedrijf zo dicht mogelijk in de buurt bij die van originele Belgische chocolade. Daarnaast lanceert Callebaut een digitaal platform waar chefs inspiratie voor recepten kunnen opdoen.

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 bekend

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 bekend

De finalisten van de wedstrijd ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ zijn bekend. Elk jaar gaat de organisatie op zoek naar het beste worstenbroodje van de provincie. Dit jaar vindt de 25e editie van de wedstrijd plaats.