PIVA bedankt vuilnisophalers en parkwachters

PIVA_vuilophalen

Foto: PIVA

Ook in België zijn er strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Veel winkels, horeca en scholen zijn gesloten. De leerkrachten van PIVA willen de mensen die Belgë draaiende houden graag bedanken en bakten daarom 1400 koffiekoeken voor vuilnisophalers en parkwachters.

PIVA is de provinciale school van Antwerpen waar onder andere een bakkersopleiding wordt aangeboden. Nu de school gesloten is, worden de grondstoffen voor deze opleiding niet gebruikt. Met deze grondstoffen gingen chefs Peter Claus, Kris Van Rysselberge, Kristof De Vocht, Koen Van Helden, René Smedts en Eric Van den Hende op 6 april om 4.00 's ochtends aan de slag. 

Kris Van Rysselberghe, technisch adviseur bakkerij: “We hebben 1400 koffiekoeken afgebakken van de grondstoffen die hier aanwezig waren en schonken ze graag aan deze minder opvallende helden van deze coronacrisis.”

Gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens: “We wilden iets terugdoen voor de mensen die het land draaiende houden. Daarom bedankt aan de bakkers van PIVA voor dit initiatief! Ze tonen hun hart op de best mogelijke manier, met zoetigheid. De koeken zullen een hart onder de riem zijn voor de mensen die zowel in de stad als in de provincie zorgen dat buiten ‘ons kot’ alles zo proper mogelijk blijft.” 

Vuilnisophalers en parkwachters

De pakketjes voor 600 vuilnisophalers werden verdeeld over drie vertrekpunten van de vuilnisophaling in Antwerpen. Na de overhandiging namen de verantwoordelijken van de stadsdienst de bedeling aan de vuilnisophalers over zodat iedereen zich strikt aan de coronamaatregelen kon houden. “Een mooie uiting van waardering voor het werk van de stadsreiniging. En die is terecht. Ik ben als schepen zeer trots op onze mensen. In moeilijke tijden staan ze er keer op keer. Ook zij staan aan het front om onze maatschappij leefbaar te houden. Respect is op zijn plaats”, reageert Antwerps schepen voor stadsbeheer, Fons Duchateau.

95 pakketjes met boterkoeken, chocoladekoeken, worstenbroodjes en ander lekkers werden aan de provinciale groendiensten bezorgd van Rivierenhof Deurne, Prinsenpark Retie en Vrijbroekpark Mechelen. Jan De Haes, gedeputeerde voor Recreatie- en Groendomeinen vindt dit een topinitiatief van PIVA: We mogen de parkwachters in onze provinciale groendomeinen niet vergeten die er elke dag staan, de parken onderhouden en de bezoekers er tevens op wijzen voldoende afstand te houden. Dat is in tijden dat mensen snakken naar contact vaak niet evident. Een zoete en welgemeende schouderklop is verdiend.”

Dossiers
Lees ook
Dubbel

Dubbel

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken. Alles op afstand, maar in de supermarkt wel iemand die haast heeft en snel even voor me langs iets uit een schap pakt.

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te...

Corona-update: de laatste voorschriften voor bakkers met horecafunctie

Corona-update: de laatste voorschriften voor bakkers met horecafunctie

In de persconferentie van 18 augustus gaf Rutte aan dat de horeca de regels goed naleeft. Tegelijkertijd is corona verre van onder controle in Nederland. Het blijft dus belangrijk dat iedereen zich hier aan blijft houden. Hieronder de laatste voorschriften voor bakkers met een lunchroom of terras van de NBOV.

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...

Operator productie bakkerij Twente

Operator productie bakkerij Twente

Wat ga je doen?Als Operator Productie (Bakker) bedien je de volledig geautomatiseerde productielijn van de grondstofvoorziening tot dat het kwalitatief hoogwaardige...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Onze klant in de omgeving van Almelo is op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie. De werkzaamheden bestaan...