Peter Dunselman vindt 135 jaar oud receptenboekje

DEN HELDER - In de verhuisdozen van zijn opa Piet Dunselman heeft de 26-jarige Peter Dunselman een 135 jaar oud receptenboekje gevonden van over-overgrootvader Jan Dunselman. Volgens Peter Dunselman heeft het boekje een lederen kaft(je) en staan er tientallen recepten in vanuit het verre verleden van de bakkerij. “Alle recepten zijn handgeschreven in een sierlijk handschrift”, vertelt Peter. Bakkerij Dunselman heeft, door de unieke waarde en curiositeit, ervoor gekozen om het boekje tentoon te stellen tijdens het Open Huis van de bakkerij op 7 november

  • Koekje Uit Het Boekje
  • Bakkerij Dunselman zal het boekje in een vitrine voor het publiek tentoonstellen. Ook verschillende gereedschappen uit die periode zijn te zien. “Omdat ons bedrijf dit jaar ook nog op 9 november 155 jaar bestaat, gaan wij komende periode meerdere keren een Koekje Uit Het Boekje bakken”, vertellen de bakkers. “Koekjes gemaakt met het recept van toen.”
Lees ook
Lekker lokaal - Laura de Grave

Lekker lokaal - Laura de Grave

Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is heerlijk, want ze zijn supervers en goedkoop. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ontdekt hoe belangrijk het is om bewust en duurzaam te kiezen.

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden. In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire...

Tricolore millefeuille - Verrassende variatie op de tompouce

Tricolore millefeuille - Verrassende variatie op de tompouce

Een pastry met zachte, warme smaken van pistache en koffie, gecombineerd met het frisse van frambozen. De krokante millefeuille-basis zorgt voor een feestje van texturen en smaken.

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...