Peter Dunselman vindt 135 jaar oud receptenboekje

DEN HELDER - In de verhuisdozen van zijn opa Piet Dunselman heeft de 26-jarige Peter Dunselman een 135 jaar oud receptenboekje gevonden van over-overgrootvader Jan Dunselman. Volgens Peter Dunselman heeft het boekje een lederen kaft(je) en staan er tientallen recepten in vanuit het verre verleden van de bakkerij. “Alle recepten zijn handgeschreven in een sierlijk handschrift”, vertelt Peter. Bakkerij Dunselman heeft, door de unieke waarde en curiositeit, ervoor gekozen om het boekje tentoon te stellen tijdens het Open Huis van de bakkerij op 7 november

  • Koekje Uit Het Boekje
  • Bakkerij Dunselman zal het boekje in een vitrine voor het publiek tentoonstellen. Ook verschillende gereedschappen uit die periode zijn te zien. “Omdat ons bedrijf dit jaar ook nog op 9 november 155 jaar bestaat, gaan wij komende periode meerdere keren een Koekje Uit Het Boekje bakken”, vertellen de bakkers. “Koekjes gemaakt met het recept van toen.”
Lees ook
De Verstandige Kock

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken.  Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...

Recept: Krokant hartig broodje

Recept: Krokant hartig broodje

Weer eens wat anders en erg lekker! De combinatie van desem, oregano, fetakaas en verschillende groenten geeft een verrassend lekker broodje. De tijgerpap op basis van rogge zorgt voor een andere scheuring dan de tijgerpap die we dagelijks gebruiken. Door er roggebloem overheen te strooien, wordt een winters sfeertje gecreëerd.

Recept: Braam-verbena dessert

Recept: Braam-verbena dessert

Dit gebakje zet de braam in de spotlight en combineert fantastisch zacht fruit met romige witte chocolade met frisse limoenverbena op een kaneelcrumble. Tijdens het maken van dit recept is gelet op de hoge hoeveelheid fruitcontent en alternatieve suikers.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief