Peter Boone nieuwe CEO Barry Callebaut

Peter Boone_Barry Callebaut

Foto: Barry Callebaut

De Raad van Bestuur van Barry Callebaut benoemt op 1 september de Nederlander Peter Boone als nieuwe CEO. Boone volgt Antoine de Saint-Affrique op. Dat maakte de Zwitserse chocoladeproducent 22 april bekend. 

Peter Boone werkt sinds 2012 bij Barry Callebaut. Hij starte als chief innovation officer en was later ook verantwoordelijk voor thema's als kwaliteit en duurzaamheid. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor de Amerikaanse regio. Voordat Boone bij Barry Callebaut aan de slag ging vervulde hij verschillende functies bij Unilever. 

Barry Callebaut maakte de benoeming van de nieuwe CEO bekend tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers. De omzet van de chocoladeproducent was in het eerste boekjaar 3,2 miljard euro. Een daling van 7,5 procent. Het verkoopvolume daalde naar 1,07 miljoen ton (-2,9 procent). De nettowinstnam af met 2,8 procent, naar 187 miljoen euro.

 
Dossiers
Lees ook
Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Callebaut verwacht de overname van de Belgische private producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden. Er zijn geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

Frank Haasnoot ambassadeur Cacao Barry en Mona Lisa Decorations

Frank Haasnoot ambassadeur Cacao Barry en Mona Lisa Decorations

Enkele weken geleden kondigden Cacao Barry en Mona Lisa Decorations aan dat Frank Haasnoot hun eerste Global Brand Ambassador is geworden. Beide merken hebben de samenwerking op Instagram aangekondigd en beloven inspirerende samenwerkingen.

Barry Callebaut opent 3D Printing Studio

Barry Callebaut opent 3D Printing Studio

De Barry Callebaut Group lanceert via het decoratiemerk Mona Lisa gepersonaliseerde 3D-geprinte chocolade op schaal. Hiermee kunnen chefs hun eigen unieke creaties ontwerpen em deze snel en betaal reproduceren.