Peter Bienefelt gekroond tot World Master Baker

Masters Boulangerie 1

Meester Boulanger Peter Bienefelt is op de slotdag van de Europain in Parijs World Master Baker 2018 geworden. Begeleid door zijn coach Hans Som mocht hij de prestigieuze prijs in ontvangst nemen.

Op de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor de brood- en banketbakkersbranche in Parijs moest Peter gisteren aan de bak. Zelf was hij toen al tevreden over wat hij had neergezet: “We hebben geen minpunten in ieder geval. Wat orde, netheid, gewicht, aantallen en dergelijke betreft, daar zitten we overal goed mee. Het gaat er nu wel uiteindelijk om wat de jury ervan vindt.”

En de jury was duidelijk zeer te spreken, zo bleek vandaag tijdens een bloedstollende ontknoping, waarbij Peter werd toegejuicht door zijn vrouw en kinderen, vrienden en Nederlandse fans. Want Peter werd beloond met de eerste prijs in de categorie ‘Nutritional Bread Making’.  In deze categorie nam de Meester Boulanger het op tegen de beste bakkers uit Taiwan, Japan, Australië, Canada en Turkije. Bekijk hier de prijsuitreiking.

De wereldwijde Masters de la Boulangerie-competitie brengt de internationale elite van het vak samen. Slechts achttien kandidaten uit de vier hoeken van de wereld hebben het voorrecht deel te nemen aan deze wedstrijd om te proberen de prestigieuze World Master Baker-titel te winnen.

De andere winnaars zijn Déborah Ott uit Frankrijk in de categorie Gourmet Baking, and Peng Chieh Wang uit Taiwan in de categorie Artistic Bread Making.

De 43-jarige Peter behaalde in 2013 de titel Meester Boulanger. In 2016 is hij gestart met zijn nieuwe bedrijf ‘Atelier du Pain’, waar bakkers terechtkunnen voor onafhankelijk advies, maar ook trainingen. Hiermee ging een droom van hem in vervulling.

Lees ook
Vijf Meesters presenteren hun ’table of honour’

Vijf Meesters presenteren hun ’table of honour’

De Meestertitel is in principe voor het leven. Nieuw is nu dat de Meesters iedere vijf jaar een 'table of honour' presenteren. Ze maken daarvoor producten waaruit hun ontwikkeling blijkt en ze laten zien met welke activiteiten ze de afgelopen jaren het ambacht hebben ondersteund.

Reindert Hameeteman is nieuwe Meester Boulanger

Reindert Hameeteman is nieuwe Meester Boulanger

Nederland is een Meesterbakker rijker: Reindert Hameeteman slaagde op 4 mei voor het examen Boulangerie en mag zich nu Meester Boulanger noemen.

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.