Peter Bienefelt doet mee aan het WK Boulangerie

Peter Bienefelt is een van de deelnemers aan de 2018 Masters de la Boulangerie. Dit WK Boulangerie vindt plaats tijdens Europain. Europain is de internationale vakbeurs voor brood en banketbakkerij. De beurs is van 3 tot en met 6 maart 2018 in Parijs.

Masters de la Boulangerie

De Masters de la Boulangerie wordt sinds 2010 georganiseerd. De wedstrijd maakt deel uit van een vierjarige internationale competitiecyclus: Louis Lesaffre Cup, Coupe du Monde de la Boulangerie en Masters de la Boulangerie.

Aan de Masters doen achttien bakkers mee van over de hele wereld. Zij strijden om de titel World Master Baker. Er zijn slechts zes bakkers in de wereld die deze titel hebben. Twaalf van de achttien kandidaten doen mee op basis van hun scores tijdens de voorgaande wedstrijden. Zes kandidaten zijn geselecteerd vanwege hun talent. De wedstrijd heeft drie categorieën:  Nutritional Bread Making speciality, Gourmet Baking specialiteit, Artistic Bread Making speciality.

Peter Bienefelt

Peter Bienefelt komt uit in de categorie Nutritional Bread Making speciality. Bienefelt is lid van het Boulangerie Team en eigenaar van Atelier du Pain.

Deelnemersoverzicht

Nutritional Bread Making speciality

  • Chung-Yu HSIEH (Taiwan)
  • Yoji SEGAWA (Japan)
  • Marcus MARIATHAS (Canada)
  • Peter BIENEFELT (The Netherlands)
  • Dean TILDEN (Australia)
  • Osman GÜNDÜZ (Turkey)

Gourmet Baking speciality

  • Jeffrey DE LEON (USA)
  • Yu-Chih CHEN (Taiwan)
  • Déborah OTT (France)
  • Alan DUMONCEAUX (Canada)
  • Anna GRIBANOVA (Russia)
  • Gastón Alejandro MIÑO (Argentina)

Artistic Bread Making speciality

  • Yong-Joo PARK (South Korea)
  • Peng-Chieh WANG (Taiwan)
  • Bin ZHOU (China)
  • Eduardo BELTRAME (Brazil)
  • Jacob BAGGENSTOS (USA)
  • Santaram MANEERAM (Mauritius)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Flatbread is een wereldbekend type brood, gemaakt van inlandse graansoorten en ingrediënten, in dit geval afkomstig van de Veluwe. Dit brood laat zich makkelijk combineren met allerlei soorten beleg en je kunt het mooi vullen, maar je kunt het ook gebruiken als plukbrood bij de warme maaltijd. In dit recept een combinatie van mooie smaken, zoals gerookt...

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

Woensdag 10 maart 2010 werd François Brandt in Parijs uitgeroepen tot beste broodbakker ter wereld in de categorie sierstukken. Dit tien jarig jubileum laat zijn huidge werkgever het Bakery Institute niet ongemerkt voorbij gaan.