Peter Bienefelt doet mee aan het WK Boulangerie

Peter Bienefelt is een van de deelnemers aan de 2018 Masters de la Boulangerie. Dit WK Boulangerie vindt plaats tijdens Europain. Europain is de internationale vakbeurs voor brood en banketbakkerij. De beurs is van 3 tot en met 6 maart 2018 in Parijs.

Masters de la Boulangerie

De Masters de la Boulangerie wordt sinds 2010 georganiseerd. De wedstrijd maakt deel uit van een vierjarige internationale competitiecyclus: Louis Lesaffre Cup, Coupe du Monde de la Boulangerie en Masters de la Boulangerie.

Aan de Masters doen achttien bakkers mee van over de hele wereld. Zij strijden om de titel World Master Baker. Er zijn slechts zes bakkers in de wereld die deze titel hebben. Twaalf van de achttien kandidaten doen mee op basis van hun scores tijdens de voorgaande wedstrijden. Zes kandidaten zijn geselecteerd vanwege hun talent. De wedstrijd heeft drie categorieën:  Nutritional Bread Making speciality, Gourmet Baking specialiteit, Artistic Bread Making speciality.

Peter Bienefelt

Peter Bienefelt komt uit in de categorie Nutritional Bread Making speciality. Bienefelt is lid van het Boulangerie Team en eigenaar van Atelier du Pain.

Deelnemersoverzicht

Nutritional Bread Making speciality

  • Chung-Yu HSIEH (Taiwan)
  • Yoji SEGAWA (Japan)
  • Marcus MARIATHAS (Canada)
  • Peter BIENEFELT (The Netherlands)
  • Dean TILDEN (Australia)
  • Osman GÜNDÜZ (Turkey)

Gourmet Baking speciality

  • Jeffrey DE LEON (USA)
  • Yu-Chih CHEN (Taiwan)
  • Déborah OTT (France)
  • Alan DUMONCEAUX (Canada)
  • Anna GRIBANOVA (Russia)
  • Gastón Alejandro MIÑO (Argentina)

Artistic Bread Making speciality

  • Yong-Joo PARK (South Korea)
  • Peng-Chieh WANG (Taiwan)
  • Bin ZHOU (China)
  • Eduardo BELTRAME (Brazil)
  • Jacob BAGGENSTOS (USA)
  • Santaram MANEERAM (Mauritius)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Veel ontbrak er niet meer aan het cv van Peter Bienefelt. Maar de Meester Boulanger en wereldkampioen broodbakken had nog wel één grote droom op zijn verlanglijstje staan: een eigen bakkerswinkel. Hij richtte hem in met apparatuur van vrijwel alle leveranciers met wie hij samenwerkt en maakte waar mogelijk energiezuinige keuzes.

Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij

Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij

Peter Bienefelt en zijn vrouw Natasja openen 26 februari hun nieuwe winkel in Rhoon. De Boulanger is een bakkerij en winkel ineen waar de beleving van het bakkersambacht centraal staat. De bakkerij heeft een traditionele stenen vloeroven en 80 procent van de producten wordt gemaakt met desem.