Peter Bienefelt doet mee aan het WK Boulangerie

7 juli 2017

Peter Bienefelt is een van de deelnemers aan de 2018 Masters de la Boulangerie. Dit WK Boulangerie vindt plaats tijdens Europain. Europain is de internationale vakbeurs voor brood en banketbakkerij. De beurs is van 3 tot en met 6 maart 2018 in Parijs.

Masters de la Boulangerie

De Masters de la Boulangerie wordt sinds 2010 georganiseerd. De wedstrijd maakt deel uit van een vierjarige internationale competitiecyclus: Louis Lesaffre Cup, Coupe du Monde de la Boulangerie en Masters de la Boulangerie.

Aan de Masters doen achttien bakkers mee van over de hele wereld. Zij strijden om de titel World Master Baker. Er zijn slechts zes bakkers in de wereld die deze titel hebben. Twaalf van de achttien kandidaten doen mee op basis van hun scores tijdens de voorgaande wedstrijden. Zes kandidaten zijn geselecteerd vanwege hun talent. De wedstrijd heeft drie categorieën:  Nutritional Bread Making speciality, Gourmet Baking specialiteit, Artistic Bread Making speciality.

Peter Bienefelt

Peter Bienefelt komt uit in de categorie Nutritional Bread Making speciality. Bienefelt is lid van het Boulangerie Team en eigenaar van Atelier du Pain.

Deelnemersoverzicht

Nutritional Bread Making speciality

  • Chung-Yu HSIEH (Taiwan)
  • Yoji SEGAWA (Japan)
  • Marcus MARIATHAS (Canada)
  • Peter BIENEFELT (The Netherlands)
  • Dean TILDEN (Australia)
  • Osman GÜNDÜZ (Turkey)

Gourmet Baking speciality

  • Jeffrey DE LEON (USA)
  • Yu-Chih CHEN (Taiwan)
  • Déborah OTT (France)
  • Alan DUMONCEAUX (Canada)
  • Anna GRIBANOVA (Russia)
  • Gastón Alejandro MIÑO (Argentina)

Artistic Bread Making speciality

  • Yong-Joo PARK (South Korea)
  • Peng-Chieh WANG (Taiwan)
  • Bin ZHOU (China)
  • Eduardo BELTRAME (Brazil)
  • Jacob BAGGENSTOS (USA)
  • Santaram MANEERAM (Mauritius)

Altijd op de hoogte blijven?