Peter Bienefelt doet mee aan het WK Boulangerie

Peter Bienefelt is een van de deelnemers aan de 2018 Masters de la Boulangerie. Dit WK Boulangerie vindt plaats tijdens Europain. Europain is de internationale vakbeurs voor brood en banketbakkerij. De beurs is van 3 tot en met 6 maart 2018 in Parijs.

Masters de la Boulangerie

De Masters de la Boulangerie wordt sinds 2010 georganiseerd. De wedstrijd maakt deel uit van een vierjarige internationale competitiecyclus: Louis Lesaffre Cup, Coupe du Monde de la Boulangerie en Masters de la Boulangerie.

Aan de Masters doen achttien bakkers mee van over de hele wereld. Zij strijden om de titel World Master Baker. Er zijn slechts zes bakkers in de wereld die deze titel hebben. Twaalf van de achttien kandidaten doen mee op basis van hun scores tijdens de voorgaande wedstrijden. Zes kandidaten zijn geselecteerd vanwege hun talent. De wedstrijd heeft drie categorieën:  Nutritional Bread Making speciality, Gourmet Baking specialiteit, Artistic Bread Making speciality.

Peter Bienefelt

Peter Bienefelt komt uit in de categorie Nutritional Bread Making speciality. Bienefelt is lid van het Boulangerie Team en eigenaar van Atelier du Pain.

Deelnemersoverzicht

Nutritional Bread Making speciality

  • Chung-Yu HSIEH (Taiwan)
  • Yoji SEGAWA (Japan)
  • Marcus MARIATHAS (Canada)
  • Peter BIENEFELT (The Netherlands)
  • Dean TILDEN (Australia)
  • Osman GÜNDÜZ (Turkey)

Gourmet Baking speciality

  • Jeffrey DE LEON (USA)
  • Yu-Chih CHEN (Taiwan)
  • Déborah OTT (France)
  • Alan DUMONCEAUX (Canada)
  • Anna GRIBANOVA (Russia)
  • Gastón Alejandro MIÑO (Argentina)

Artistic Bread Making speciality

  • Yong-Joo PARK (South Korea)
  • Peng-Chieh WANG (Taiwan)
  • Bin ZHOU (China)
  • Eduardo BELTRAME (Brazil)
  • Jacob BAGGENSTOS (USA)
  • Santaram MANEERAM (Mauritius)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kandidaten European Pastry Cup 2022 bekend

Kandidaten European Pastry Cup 2022 bekend

Op 28 maart wordt de European Pastry Cup gehouden tijdens Sirha Europain. Drie teams van twee kandidaten en een coach strijden tegen elkaar voor een plaats in de finale tijdens Sirha Lyon in januari 2023.

European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

Van 26 tot en met 29 maart staat de vakbeurs SIRHA Europain gepland. De vakbeurs staat in het teken van de Franse bakkerij en vindt plaats in hal 1 van de Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze vakbeurs vinden ook de vakwedstrijden European Pastry Cup 2022 en de Franse kwalificaties voor de competities plaats.

Sirha Europain 2022 verplaatst naar 26 t/m 29 maart

Sirha Europain 2022 verplaatst naar 26 t/m 29 maart

De bakkerij-banketbakkerijbeurs Sirha Europain is uitgesteld naar maart, in verband met de huidige gezondheidssituatie in Europa.