Personeelstekort bij veel bedrijven

Sorry we're closed_ Tim Mossholder/Unsplash

Foto: Tim Mossholder/Unsplash

Verschillende sectoren kampen met een personeelstekort. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kreeg begin juli een op de vier ondernemers hiermee te maken. Het gevolg is dat de lonen stijgen. 

Vooral in de horeca hebben ondernemers last van een tekort aan personeel. Volgens het CBS Drie keer boven het gemiddelde van de afgelopen jaren. Vanwege de horecasluiting heeft veel van het personeel elders werk gevonden. Maar ook in andere sectoren is er een gebrek aan personeel. De afgelopen weken kwamen er in de media onder andere berichten voorbij over minder treinen bij de NS, de bagageproblemen op Schiphol en winkels en restaurants die niet (volledig) open kunnen. Allemaal door een tekort aan personeel.

Loonstijging

Het gevolg van het personeelstekort is dat de lonen gaan stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO naar loonstijgingen buiten de cao om, zogenaamde incidentele loonstijgingen. "De laatste jaren zijn dit soort incidentele loonontwikkelingen gemiddeld altijd negatief", zegt Piet Rietman van ABN AMRO tegen NOS. "Maar nu is de loonontwikkeling voor het eerst in zeven jaar positief."

Met name in de horeca zijn ondernemers bereidt om meer te betalen. Vorig jaar kreeg een beginnend werknemer in de bediening nog gemiddeld 10,49 euro per uur. Dit is volgens ABN AMRO gestegen naar 11,08 euro per uur.

Cao-lonen

Rietman zegt tegen de NOS dat het goed nieuws dat de lonen stijgen. "Het betekent dat in de komende jaren de cao-lonen gaan aantrekken. Vooruitlopend daarop doen ondernemers nu al wat ze kunnen om snel mensen te trekken."

Bron: NOS

Dossiers
Lees ook
Ongekend talent

Ongekend talent

In de voedingsmiddelenbranche groeit het tekort aan medewerkers. Een van de manieren om dat gat mogelijk te vullen, is om buiten de gebaande paden te gaan. Het boek ‘Ongekend Talent’ kan hierbij helpen als je overweegt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te gaan zetten.

Tekort aan medewerkers vereist structurele aanpak

Tekort aan medewerkers vereist structurele aanpak

De Nederlandse economie draait goed. Positief nieuws, maar veel werkgevers hebben daardoor te maken met een personeelstekort. Zo ook in de bakkerijsector. Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV, licht toe hoe de branche dit probleem wil oplossen.

Zeven oplossingen voor personeelstekort

Zeven oplossingen voor personeelstekort

Het tekort aan goede medewerkers bedreigt steeds vaker het voortbestaan van bakkerij-ondernemingen. Daarom organiseerde het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst voor de hele sector. Voor iedereen die het – vanwege personeelstekort? – te druk had om te komen, hier de belangrijkste zeven tips.