Peppernuts Bakery opent in Rotterdam

Peppernuts Bakery_opening persbericht

Foto: Peppernuts Bakery

Vandaag, 22 september, opent de eerste Peppernuts Bakery in de Koopgoot in Rotterdam. In dit horecaconcept draait alles om peper- en kruidnoten. Deze pop-up is dagelijks geopend tot en met 6 december.

Peppernuts Bakery is een horecaconcept waar naast koffie, thee en verse sappen allerlei baksels met pepernoten op de kaart staan, zoals kruidnotencake, Peppernuts bananenbrood en Peppernuts dadeltaart. Het is onderdeel van Peppernuts. Deze 'pepernotenwinkel' opende de afgelopen weken tien pop-up-stores door heel Nederland. Naast de vaste winkels in Volendam en Amsterdam, zullen die de komende tijd vol staan met nieuwe smaken en producten met de bekende kruidnoot als basis.

Initiatiefnemer en eigenaar van Peppernuts, Miguel Groeneveld: “Wij zijn dag in dag uit bezig met het creëren van unieke smaken en producten gebaseerd op dit typisch Nederlandse koekje, vaak in combinatie met een sterke plaatselijke identiteit. Peppernuts Rotterdam is meer dan alleen een mooie winkel. Voor het eerst in de historie gaan we nu bakken in de zaak."

De Peppernuts Bakery bestaat uit twee delen, namelijk de bar en de lunchroom. Alles is ingesteld op ‘to go’, maar klanten kunnen ook in de lunchroom hun consumptie nuttigen. De bakery werkt samen met lokale partijen voor een deel van de producten en met de studenten van het Brood en Banket College van Zadkine.

Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

NVWA vindt te hoge acrylamidegehaltes in pepernoten bij inspectie

NVWA vindt te hoge acrylamidegehaltes in pepernoten bij inspectie

De Nederlanders Voedsel- en Warenautoriteit heeft in 2021 bij ambachtelijke bakkerijen de producten bruinbrood, witbrood, croissants, kruidnoten en pepernoten gemonitord op het gehalte aan acrylamide. Een deel van de pepernoten bevatte een gehalte boven het referentieniveau.

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.