Paul Wilderink trekt zich terug uit IJssalon van het Jaar

Gouden IJsspatel 2020

Foto: Koos Groenewold

De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen trekt zich terug uit de wedstrijd IJssalon van het Jaar. De salon was een van de zes genomineerden van 2020. Een door corona uitgestelde verbouwing en privéomstandigheden zorgen ervoor dat Wilderink en zijn team niet kunnen gaan voor de overwinning, op de manier die ze voor ogen hadden.

“Ik voelde het voor de IJs-Vakwedstrijden al een beetje aankomen”, vertelt ijsmaker Paul Wilderink. De deelnemer van het eerste uur schrijft zich jaarlijks in voor zowel de Gouden IJsspatel (lekkerste ijsje) als de Gouden IJscreatie (beste ijscoupe/-creatie). “Doordat een huurder uit ons pand vertrok, besloten we een deel van die ruimte bij de ijssalon te betrekken. Ik had toen al zo’n gevoel dat dit een lang traject ging worden.”

IJssalon van het Jaar

Wilderink had het zo voor ogen: “We bedachten: ‘Als we ons nu voor één van de twee vakwedstrijden inschrijven, dan maken we in ieder geval geen kans op de titel IJssalon van het Jaar’.” Wilderink besloot voor de wedstrijd om het lekkerste kersenijsje van Nederland (IJsspatel) te gaan, even niet op de hoogte van de aangepaste wedstrijdreglementen. Met ingang van dit jaar konden óók deelnemers aan één wedstrijd kans maken op een nominatie. De ijsmaker grijnst. “En toen werden we derde...en waren we finalist in de IJssalon van het Jaar-verkiezing.”

Het had allemaal gekund als corona geen roet in het eten had gegooid. Het werk in de ijssalon kwam een tijdje stil te liggen om vervolgens maximaal in te zetten op ijsdraaien. “De zomerperiode is géén tijd om even inspiratie op te doen voor je nieuwe interieur”, zegt Wilderink nuchter. “Nee, dan sta ik van 9 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds in de ijskeuken.”

Meer tegenslag

Toch bleef team Wilderink optimistisch en werd besloten de jurering af te wachten. Zover is het helaas niet gekomen, want de volgende tegenslag diende zich aan. Deze keer op privévlak. Pauls vrouw Ellen kampt met haar gezondheid. “Gezondheid gaat boven alles. Daarom trekken we ons terug uit de wedstrijd en focussen we ons voorlopig in eerste instantie op Ellens herstel. Vervolgens is het zaak om voldoende back-up in de ijssalon te hebben. De verbouwing? Die komt later wel. De ideeën borrelen al wel; we hopen aan de start van seizoen 2021 een stuk verder te zijn.”

Paul en Ellen Wilderink wensen de overige vijf genomineerden heel veel succes toe. “Het zijn stuk voor stuk mooie zaken en zoals wij het zien, maken ze allemaal kans”, stelt Paul. “Het is een spannende strijd waarbij uiteindelijk op details besloten wordt.”

De genomineerden voor IJssalon van het Jaar zijn: IJs&Spijs in Haps, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, Het IJscafé in Nunspeet, IJssalon Pinoccio in Heiloo en IJsie Prima in Callantsoog.

Dossiers
Lees ook
Jurering IJssalon van het Jaar 2020  gestart

Jurering IJssalon van het Jaar 2020 gestart

Een spannende tijd breekt aan voor de vijf genomineerden in de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020. De wedstrijdcommissie start namelijk met de jurering van de ijssalons. Tussen 17 augustus en 1 oktober kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de jury.

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

Vanwege de huidige coronamaatregelen worden alle evenementen afgelast of uitgesteld. Ook de commissie IJs-vakwedstrijden ziet zich genoodzaakt de race om de titel IJssalon van het Jaar op te schorten. “We kunnen de zes genomineerden alleen op een objectieve wijze beoordelen wanneer zij volledig kunnen draaien. Dat is voorlopig niet het geval”, laat...

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Tussen 15 maart en eind mei zou voor de zes genomineerde ijssalons voor de titel IJssalon van het Jaar een spannende tijd aanbreken. Met een hygiëne-audit en het bezoek van mystery guests. Maar door de maatregelen die het kabinet nu neemt om het nieuwe coronavirus COVID-19 in te dammen, wordt de controleperiode verkort én aangepast.

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...