Patrick Aubrion en Cacaolab op seminar

Patrick Aubrion

VIANEN – Chocolatier Patrick Aubrion en Claudia Delbaere van het Cacaolab, aangesloten bij de Universiteit van Gent, verzorgen op dinsdag 6 september een choco-seminar in het Miele Inspirience Center in Vianen. De organisatie is in handen van Vipam en partners Cointreau gastronomie, Prova Gourmet, Felchlin, Grensland Zuivel en Dobla.

Ganaches nieuwe stijl

Patrick Aubrion behandelt tijdens het seminar vragen als: Hoe kunt u efficiënt ganaches bereiden door temperatuurcontrole? En hoe kunt u de smaak van origine chocolades ten volle tot hun recht laten komen? De topchocolatier uit Leuven toont de deelnemers alles over ganaches nieuwe stijl. Tijdens deze demonstratie komen de volgers van het seminar ook meer te weten over vanille als ingrediënt en over hoe alcohol als aroma in pralines te verwerken. Patrick Aubrion is thuis in zowel het ambacht als de industrie door zijn jarenlange ervaring bij Marcolini.

Verlengen houdbaarheid

In aanvulling op de workshop van Aubrion, verzorgt het  Cacaolab – toonaangevend op het gebied van chocoladetechnologie - in de persoon van Claudia Delbaere een workshop over het verlengen van de houdbaarheid van watergebaseerde pralines.

Aanmelden

Het seminar begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kosten voor deelname zijn 50 euro per persoon. Opgeven voor deelname kan bij Vipam, telefoon 034-5565670 of via email info@vipam.nl.

Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Nieuwe aandeelhouder versterkt Vipam International

Nieuwe aandeelhouder versterkt Vipam International

Per 1 januari 2019 is met terugwerkende kracht Alberco Holding ingestapt als aandeelhouder bij Vipam International BV in Geldermalsen, leverancier van een hoogwaardig assortiment grondstoffen, hulpmiddelen en bijzondere decoratiematerialen in food.

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...