Patrick Aubrion en Cacaolab op seminar

Patrick Aubrion

VIANEN – Chocolatier Patrick Aubrion en Claudia Delbaere van het Cacaolab, aangesloten bij de Universiteit van Gent, verzorgen op dinsdag 6 september een choco-seminar in het Miele Inspirience Center in Vianen. De organisatie is in handen van Vipam en partners Cointreau gastronomie, Prova Gourmet, Felchlin, Grensland Zuivel en Dobla.

Ganaches nieuwe stijl

Patrick Aubrion behandelt tijdens het seminar vragen als: Hoe kunt u efficiënt ganaches bereiden door temperatuurcontrole? En hoe kunt u de smaak van origine chocolades ten volle tot hun recht laten komen? De topchocolatier uit Leuven toont de deelnemers alles over ganaches nieuwe stijl. Tijdens deze demonstratie komen de volgers van het seminar ook meer te weten over vanille als ingrediënt en over hoe alcohol als aroma in pralines te verwerken. Patrick Aubrion is thuis in zowel het ambacht als de industrie door zijn jarenlange ervaring bij Marcolini.

Verlengen houdbaarheid

In aanvulling op de workshop van Aubrion, verzorgt het  Cacaolab – toonaangevend op het gebied van chocoladetechnologie - in de persoon van Claudia Delbaere een workshop over het verlengen van de houdbaarheid van watergebaseerde pralines.

Aanmelden

Het seminar begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kosten voor deelname zijn 50 euro per persoon. Opgeven voor deelname kan bij Vipam, telefoon 034-5565670 of via email info@vipam.nl.

Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology is partner geworden van het Patisserie College. In februari tekenden Wiet Koenen, eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology en Rick Out, Managing Director van het Patisserie College de partnerovereenkomst voor een periode van twee jaar.

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...