Patrick Aubrion en Cacaolab op seminar

Patrick Aubrion

VIANEN – Chocolatier Patrick Aubrion en Claudia Delbaere van het Cacaolab, aangesloten bij de Universiteit van Gent, verzorgen op dinsdag 6 september een choco-seminar in het Miele Inspirience Center in Vianen. De organisatie is in handen van Vipam en partners Cointreau gastronomie, Prova Gourmet, Felchlin, Grensland Zuivel en Dobla.

Ganaches nieuwe stijl

Patrick Aubrion behandelt tijdens het seminar vragen als: Hoe kunt u efficiënt ganaches bereiden door temperatuurcontrole? En hoe kunt u de smaak van origine chocolades ten volle tot hun recht laten komen? De topchocolatier uit Leuven toont de deelnemers alles over ganaches nieuwe stijl. Tijdens deze demonstratie komen de volgers van het seminar ook meer te weten over vanille als ingrediënt en over hoe alcohol als aroma in pralines te verwerken. Patrick Aubrion is thuis in zowel het ambacht als de industrie door zijn jarenlange ervaring bij Marcolini.

Verlengen houdbaarheid

In aanvulling op de workshop van Aubrion, verzorgt het  Cacaolab – toonaangevend op het gebied van chocoladetechnologie - in de persoon van Claudia Delbaere een workshop over het verlengen van de houdbaarheid van watergebaseerde pralines.

Aanmelden

Het seminar begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kosten voor deelname zijn 50 euro per persoon. Opgeven voor deelname kan bij Vipam, telefoon 034-5565670 of via email info@vipam.nl.

Lees ook
Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijen met brood als primaire productgroep bieden vaak een gebaksassortiment met traditionele klassiekers zoals tompouces, slagroom en appeltaart, cake en moorkoppen. Deze klassiekers zijn niet voor niets nog steeds populair, er zit zeker potentieel in voor de toekomst. Maar doen jouw huidige creaties ook toekomstige klanten watertanden?

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won vandaag tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon. Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor. Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door het Nederlands PatisserieTeam.

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...