Patissiers openen Pastryschool040

27 november 2018

Jurgen Koens en Tom van Woerkum starten 7 januari  2019 met hun Pastryschool040. De top-patissiers kregen dit idee omdat ze veel aanvragen en verzoeken krijgen of zij ook cursussen of workshops geven op een vaste locatie in plaats van verschillende plekken. Pastryschool040 moet een unieke school voor patisserie worden. De patissiers willen iets doen wat er nog niet is en zich richten op het delen van hun kennis. De focus ligt op “knowlegde is power & sharing is caring”.

Pastryschool040

Op de school gaan Koens en Van Woerkum tweedaagse cursussen geven op maandag en dinsdag. Alle cursussen bieden ze in het Engels en in het Nederlands aan. Ze werken met kleine groepen van maximaal 10 cursisten. Hierdoor kunnen de patissiers veel persoonlijke aandacht geven en meerdere producten maken in de twee dagen. Ze willen de tijd nemen om alle technieken goed uit te leggen en deze voor te doen. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren dan krijgen ze ook een officieel certificaat.

De inhoud van de cursussen zijn transparant en worden in met fotografie op de website per cursus weergegeven. Tijdens de cursussen is er niet alleen aandacht voor klassieke smaken en technieken. Koens en Van Woerkum werken veel met kruiden, specerijen en groente in hun producten. Daarnaast voegen ze zo min mogelijk suiker toe en verwerken zij nieuwe technieken in de lessen. Ieder kwartaal wordt een internationale bekende chef uitgenodigd die samen met de patissiers een workshop geeft.

"Wat wij willen creëren is een totaal internationaal platform voor patissiers werkzaam in alle branche s wereldwijd. Delen van kennis is hier de key. Om zo onze vakgebied te versterken en te verzekeren van toekomst. Met vakmensen die bekwaam zijn."

Jurgen Koens en Tom van Woerkum

Koens en Woerkum hebben op het hoogste niveau opgedaan in zowel de horeca als de boutique patisserie/chocolaterie. "Door jarenlange nationaal als internationale ervaring opgedaan te hebben weten we aardig goed waar we op moeten focussen en welke kennis er gezocht wordt door de kandidaten"aldus Koens en Van Woerkum.

Jurgen Koens werkte onder andere bij De Kromme Watergang en La Gavroche,  en als Chef patisserie bij Manoir Inter Scaldes en bij Maison van den Boer. Als lid van het Nederlandse national culinary team won hij onder andere goud en zilver bij de Chef’s Olympics in 2008 en 2012 en won hij de Culinary Asia Cup in 2009. Koens zat in de jury van verschillende wedstrijden zoals de Dutch chocolate master en world chocolate master.

Tom van Woerkum werkte onder andere bij de Luytervelde,  de Treeswijkhoeve en Manoir Inter Scaldis. Daar ontdekte hij zijn passie voor patisserie. Hij ging aan de slag bij patisserie De Rouw en werkte als Chef Patissier bij hotel Pullman Eindhoven Cocagne. Ook hij won met het Nederlands Culinairy Team verschillende prijzen.

Altijd op de hoogte blijven?