Foto: Sirha

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden. 

Tijdens de tweejaarlijkse Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden 22 teams om de wereldtitel. De volgende editie vindt plaats in januari 2021. Drie jaar geleden won het Franse team, in 2019 ging de eer naar het team van Maleisië.

Voor de editie van 2020 organiseert het Nederlands Patisserie Team op 21 september bij het Bakery Institute de Nederlandse voorronde. Een vakjury beoordeelt alle deelnemers en bepaalt wie er deel uit gaan maken van het Nederlandse team. Er zijn drie disciplines, namelijk suiker, chocolade en ijs.

De Nederlandse voorronde is open voor patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders met minimaal 5 jaar relevante ervaring. De inschrijving voor de nationale voorronde sluit op 31 augustus. Het aanmeldformulier en het wedstrijdreglement zijn te vinden op de website van het NPT.

In alle deelnemende landen vinden voorafgaand aan het wereldkampioenschap nationale voorrondes plaats. De winnaars van deze nationale rondes nemen het tegen elkaar op tijdens de European Cup, welke plaats zal vinden in de eerste helft van 2020. De 3 winnende teams kwalificeren zich voor de competitie in Lyon.

Altijd op de hoogte blijven?