Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Coupe du Monde de la Pâtisserie_foto Sirha

Foto: Sirha

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden. 

Tijdens de tweejaarlijkse Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden 22 teams om de wereldtitel. De volgende editie vindt plaats in januari 2021. Drie jaar geleden won het Franse team, in 2019 ging de eer naar het team van Maleisië.

Voor de editie van 2020 organiseert het Nederlands Patisserie Team op 21 september bij het Bakery Institute de Nederlandse voorronde. Een vakjury beoordeelt alle deelnemers en bepaalt wie er deel uit gaan maken van het Nederlandse team. Er zijn drie disciplines, namelijk suiker, chocolade en ijs.

De Nederlandse voorronde is open voor patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders met minimaal 5 jaar relevante ervaring. De inschrijving voor de nationale voorronde sluit op 31 augustus. Het aanmeldformulier en het wedstrijdreglement zijn te vinden op de website van het NPT.

In alle deelnemende landen vinden voorafgaand aan het wereldkampioenschap nationale voorrondes plaats. De winnaars van deze nationale rondes nemen het tegen elkaar op tijdens de European Cup, welke plaats zal vinden in de eerste helft van 2020. De 3 winnende teams kwalificeren zich voor de competitie in Lyon.

Lees ook
Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Er waait een frisse wind door het Patisserie College. De naam van het banketbakkersgilde is gewijzigd en er is een nieuwe koers ingezet. Bovendien verhuisde het Gilde van de Betere Banketbakkers van Leerdam naar Zaandam en gaf Maurits van Geenen de voorzittershamer door aan Jos Lamers.

Bakkers in de media – week 16

Bakkers in de media – week 16

Pasen in de bakkerij, 125 jarig jubileum bakker Out en Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft tips voor social media. Wat kwam er de afgelopen week voorbij in de media over de bakkersbranche?