Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Coupe du Monde de la Pâtisserie_foto Sirha

Foto: Sirha

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden. 

Tijdens de tweejaarlijkse Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden 22 teams om de wereldtitel. De volgende editie vindt plaats in januari 2021. Drie jaar geleden won het Franse team, in 2019 ging de eer naar het team van Maleisië.

Voor de editie van 2020 organiseert het Nederlands Patisserie Team op 21 september bij het Bakery Institute de Nederlandse voorronde. Een vakjury beoordeelt alle deelnemers en bepaalt wie er deel uit gaan maken van het Nederlandse team. Er zijn drie disciplines, namelijk suiker, chocolade en ijs.

De Nederlandse voorronde is open voor patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders met minimaal 5 jaar relevante ervaring. De inschrijving voor de nationale voorronde sluit op 31 augustus. Het aanmeldformulier en het wedstrijdreglement zijn te vinden op de website van het NPT.

In alle deelnemende landen vinden voorafgaand aan het wereldkampioenschap nationale voorrondes plaats. De winnaars van deze nationale rondes nemen het tegen elkaar op tijdens de European Cup, welke plaats zal vinden in de eerste helft van 2020. De 3 winnende teams kwalificeren zich voor de competitie in Lyon.

Lees ook
Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...