Patissier Sébastien Trudelle gaf 1 april een masterclass aan de patisseriestudenten van het Cingel College in Breda. Trudelle behaalde onlangs de titel ‘Meilleur Ouvrier de France’. In Frankrijk is dit de hoogste titel die een patissier kan behalen.

Voor deze titel maakte Trudelle drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak. Hiervoor was het team van zijn pattisseriezaak Smores Pastry & Chocolates maanden bezig met de voorbereidingen. Vervolgens moest de patissier drie dagen in afzondering zijn vakmanschap laten zien. De jury beoordeelde de kandidaten op de werkwijze, de organisatie, de snelheid, het respect voor de regels en de kennis van de kandidaat.

De MOF’s zijn te herkennen aan hun kraag in de Franse driekleur. Elke vier jaar wordt deze wedstrijd in Frankrijk georganiseerd. Trudelle was een van de vijftien deelnemende patissiers. Hij haalde de titel samen met vier andere patissiers.

Trudelle is samen met zijn vrouw Jennifer Heijnen eigenaar van Smores. Deze patisserie en chocolaterie heeft een vestiging in Meerssen en in Maastricht. In het assortiment zitten onder andere chocoladeproducten, gebak, macarons en bruidstaarten.

Patisserieopleiding Cingel College

Er is veel veel belangstelling voor de patissieropleiding van het Cingel College, die nu zeven jaar bestaat. Studenten vanuit heel Nederland gaan naar Breda om daar de opleiding te volgen. Het Cingel College leert studenten uitgebreide vaardigheden en technieken door onder andere diverse masterclasses aan te bieden.

De studenten doen op 3 en 4 juni proeven van bekwaamheid. Op 5 juni worden deze smakelijke werken tentoongesteld tijdens “De Patisserie Parade”. 

Altijd op de hoogte blijven?