Patissier Trudelle geeft masterclass aan studenten

Masterclass Trudelle_PB Clingel College

Patissier Sébastien Trudelle gaf 1 april een masterclass aan de patisseriestudenten van het Cingel College in Breda. Trudelle behaalde onlangs de titel ‘Meilleur Ouvrier de France’. In Frankrijk is dit de hoogste titel die een patissier kan behalen.

Voor deze titel maakte Trudelle drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak. Hiervoor was het team van zijn pattisseriezaak Smores Pastry & Chocolates maanden bezig met de voorbereidingen. Vervolgens moest de patissier drie dagen in afzondering zijn vakmanschap laten zien. De jury beoordeelde de kandidaten op de werkwijze, de organisatie, de snelheid, het respect voor de regels en de kennis van de kandidaat.

De MOF’s zijn te herkennen aan hun kraag in de Franse driekleur. Elke vier jaar wordt deze wedstrijd in Frankrijk georganiseerd. Trudelle was een van de vijftien deelnemende patissiers. Hij haalde de titel samen met vier andere patissiers.

Trudelle is samen met zijn vrouw Jennifer Heijnen eigenaar van Smores. Deze patisserie en chocolaterie heeft een vestiging in Meerssen en in Maastricht. In het assortiment zitten onder andere chocoladeproducten, gebak, macarons en bruidstaarten.

Patisserieopleiding Cingel College

Er is veel veel belangstelling voor de patissieropleiding van het Cingel College, die nu zeven jaar bestaat. Studenten vanuit heel Nederland gaan naar Breda om daar de opleiding te volgen. Het Cingel College leert studenten uitgebreide vaardigheden en technieken door onder andere diverse masterclasses aan te bieden.

De studenten doen op 3 en 4 juni proeven van bekwaamheid. Op 5 juni worden deze smakelijke werken tentoongesteld tijdens “De Patisserie Parade”. 

Lees ook
Royal Steensma werkt aan fundament

Royal Steensma werkt aan fundament

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

Met het officieel doorknippen van een lintje opende ‘mister IJscentrum’ Jacques Vos het nieuwe onderkomen van het IJscentrum in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het evenement was speciaal opgezet om de branche kennis te laten maken met de nieuwe locatie. Want het IJscentrum zoekt nog partners.

Demonstratie met Créateurs de Desserts

Demonstratie met Créateurs de Desserts

Op dinsdag 22 oktober geeft VABA St-Aubertuscentrum een exclusieve demonstratie met Créateurs de Desserts in het Belgische Brugge.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...