Patissier Trudelle geeft masterclass aan studenten

Masterclass Trudelle_PB Clingel College

Patissier Sébastien Trudelle gaf 1 april een masterclass aan de patisseriestudenten van het Cingel College in Breda. Trudelle behaalde onlangs de titel ‘Meilleur Ouvrier de France’. In Frankrijk is dit de hoogste titel die een patissier kan behalen.

Voor deze titel maakte Trudelle drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak. Hiervoor was het team van zijn pattisseriezaak Smores Pastry & Chocolates maanden bezig met de voorbereidingen. Vervolgens moest de patissier drie dagen in afzondering zijn vakmanschap laten zien. De jury beoordeelde de kandidaten op de werkwijze, de organisatie, de snelheid, het respect voor de regels en de kennis van de kandidaat.

De MOF’s zijn te herkennen aan hun kraag in de Franse driekleur. Elke vier jaar wordt deze wedstrijd in Frankrijk georganiseerd. Trudelle was een van de vijftien deelnemende patissiers. Hij haalde de titel samen met vier andere patissiers.

Trudelle is samen met zijn vrouw Jennifer Heijnen eigenaar van Smores. Deze patisserie en chocolaterie heeft een vestiging in Meerssen en in Maastricht. In het assortiment zitten onder andere chocoladeproducten, gebak, macarons en bruidstaarten.

Patisserieopleiding Cingel College

Er is veel veel belangstelling voor de patissieropleiding van het Cingel College, die nu zeven jaar bestaat. Studenten vanuit heel Nederland gaan naar Breda om daar de opleiding te volgen. Het Cingel College leert studenten uitgebreide vaardigheden en technieken door onder andere diverse masterclasses aan te bieden.

De studenten doen op 3 en 4 juni proeven van bekwaamheid. Op 5 juni worden deze smakelijke werken tentoongesteld tijdens “De Patisserie Parade”. 

Lees ook
‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

Lisa Matthijssen (25) werkt bij chocolatier Friandries in Tilburg als chocolatier en patissier. Het mooiste aan het vak vindt ze de creativiteit die ze erin kwijt kan. “Met chocolade kun je mousse, bonbons en hele bouwwerken maken. Als ik met dit product werk, komt mijn kunstzinnige kant naar boven.”

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Viola Cennini gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten in haar patisserie in Eindhoven. Als eerste Nederlander volgde ze een opleiding veganistische chocolade maken aan de Callebaut Academy in het Britse Banbury. Viola’s veganistische taartjes en bonbons trekken veel nieuwe klanten.

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

Het IJscentrum heeft een nieuw onderdak gevonden bij de Food Innovation Academy (FIA). Op korte termijn verruilt het IJscentrum, samen met manager Jacques Vos, Wageningen voor het nieuwe pand van FIA in Vlaardingen. IJsbereiders kunnen er vanaf september terecht voor cursussen en examens.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...