Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Na ‘Een boek over brood’ komt Issa Niemeijer-Brown nu met een boek over patisserie. Patisserie staat vaak voor precisie en verfijning, een vak dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Bakker Issa Niemeyer laat in ‘Patisserie van de bakker’ zien dat er ook een ander soort patisserie is, een waarbij eenvoud en smaak samengaan. Dat is precies de combinatie waarmee zijn croissants onlangs door Het Parool zijn verkozen tot ‘beste van Amsterdam’.

Met simpele handelingen maak je een perfect krokante taartkorst, een brownie die net als chocolade wegsmelt in je mond en citroencrème waarin alle smaak van citroen terugkomt. Recepten die je met en zonder  vakopleiding goed aankunt.

Net als in ‘Een boek vol brood’ deelt Issa ook nu weer de geliefde recepten van bakkerij Gebroeders Niemeijer. Hij legt op zijn bekende, heldere manier de recepten stap voor stap uit en neemt de lezer van begin tot eind mee in zijn bakkerij.

 

Dossiers
Lees ook
Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Na bijna 125 jaar stopt Bakkerij Bienefelt in Middelharnis. Op Facebook maken John en Anita Bienefelt bekend dat zij de bakkerij en lunchroom overdragen aan Bakker de Visser.

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

De menselijke maat terug!

De menselijke maat terug!

In ons dagelijks werk zien we ondernemers in de ambachtelijke bakkerijsector op vele fronten worstelen met regeldruk. Regelmatig wordt onze hulp ingeroepen om mee te kijken, te denken of te zoeken naar een oplossing.