Patisserie-talent Rowen Juch kampioen Skills Heroes

30 maart 2016

AMSTERDAM - Rowen Juch, studente Bakkerij & Horeca bij ID College, is onlangs in Amsterdam vakkampioen van Nederland geworden bij de nationale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. De 18-jarige Rowen verbaasde met haar patisserie van hoog niveau. Naast bonbons en taartjes, maakte haar chocoladeshowstuk in het bijzonder indruk.

Goed voorbereid

De studente van ID College was tot in de puntjes voorbereid op de deelname aan de vakwedstrijd. Haar vader had ze ingeschakeld voor de logistiek. Als een echte professional had Rowen van alle spullen een tweede exemplaar bij zich, ook van de zware keukenmixers. Mede door zich goed voor te bereiden, wist Juch kampioen te worden. Voor 1 april hoort de jonge patissier of ze de Nederlandse eer mag verdedigen bij de Europese Skills in Zweden.

Skills Heroes

De vakwedstrijden van Skills Heroes worden georganiseerd voor en door mbo-scholen in Nederland. Ze zijn er voor een grote diversiteit aan beroepen, zoals kappers, koks, grafisch vormgevers, stratenmakers en etaleurs. Skills Heroes stimuleert niet alleen talenten, maar daagt juist álle studenten uit om te excelleren in hun vak.

Identiteit en individualiteit

ID College werkt voortdurend aan beter onderwijs waarin de talenten van studenten volledig tot bloei komen. Studenten maken eigen keuzes, die bij hen passen en waar ze trots op kunnen zijn. Studenten leren niet alleen een vak, maar ontwikkelen zich ook persoonlijk en leren hun weg te vinden in de maatschappij. Hierbij werkt het nauw samen met het bedrijfsleven. ID College is een regionaal opleidingencentrum met vestigingen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer.

Altijd op de hoogte blijven?