Patisserie de Rouw steunt KiKa

27 mei 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Patisserie de Rouw

Patisserie de Rouw in Vught steunt de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKA). Hiervoor ontwikkelde de patisserie een melkchocoladereep met hazelnoten. De helft van de opbrengst van de KiKa-chocoladereep gaat naar dit goede doel. 

Eigenaren Doris en Arthur de Rouw wil met de KiKa-chocoladereep een bijdrage leveren aan de strijd tegen kinderkanker. Doris de Rouw: "Als ouders van twee gezonde kinderen mogen we ons gelukkig prijzen, zeker als je weet dat kinderkanker doodsoorzaak nummer één door ziekte is onder kinderen. Dan besef je pas dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. Met deze chocoladereep willen we de strijd tegen kinderkanker een steuntje in de rug geven, samen met de klanten die ze kopen. Want de strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen."

KiKa-reep

Daarom doneert het echtpaar 50 procent van elke verkochte reep aan KiKa. Doris: "In maart, als het ‘bakmaand’ is bij KiKa, maken we het opgehaalde bedrag bekend en doneren we dat aan KiKa. Ter gelegenheid van de introductie van deze actie staat onze etalage in het teken van KiKa."

De KiKa-reep is met veel plezier ontwikkeld door Arthur de Rouw en zijn team van chocolatiers en patissiers. Arthur de Rouw: "De reep is gemaakt van topkwaliteit melkchocolade en de allerbeste kwaliteit hazelnoten uit Piemonte. Hij is voorzien van het KiKa-logo en verdeeld in blokjes, waardoor het makkelijk afbreken en delen is. Voor deze reep hebben we een speciale banderol ontworpen met daarop onze persoonlijke boodschap."

Vegan bonbons

Naast de KiKa-reep voegde de patisserie ook vier nieuwe vegan bonbons toe aan het assortiment.De bonbons hebben de vorm van een cacaoboon. Ze hebben een omhulsel van pure Valrhonachocolade (72% cacao) gevuld met notenpralinés. De bonbons zijn er in vier verschillende praliné-smaken: pinda, pecan, hazelnoot en amandel. Elke soort bonbon heeft zijn eigen prachtige gekleurde brush.

De Rouw merkt een toenemende vraag naar goede vegan-patisserie. Doris: "Een deel van de consument vermijdt dierlijke ingrediënten in verband met dierenwelzijn of intoleranties en anderen streven naar een meer gezonde leefstijl. Voor ons vegan-assortiment gebruiken we de meest pure ingrediënten van de allerbeste kwaliteit, waardoor verantwoord genieten ook nog eens heel lekker is."

 

Altijd op de hoogte blijven?