Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie De Rouw Pasen

Patisserie de Rouw in Vught voegt ter gelegenheid van pasen een chocoladekunstwerk aan het assortiment toe. Het kunstwerk L’Art de Vivre symboliseert het leven en de kunst van het leven. Het is voorzien van eieren in een zonnebloemgele kleur en staat op een voet van chocolade-eitjes.

Arthur de Rouw: “De sculptuur heeft een organische en tegelijkertijd abstracte vorm die tot de verbeelding spreekt en waarin men onder andere een vrouwenlichaam en een paashaas kan zien. De smakelijke creatie is gemaakt van pure chocolade en voorzien van drie eieren van witte chocolade, afgewerkt in een zonnebloemgele kleur. Deze eieren zijn gevuld met een zalige pecannoten-karamelvulling, waarvoor pecannoten van de allerbeste kwaliteit gebruikt zijn. De subtiele crunch van de vulling maakt het helemaal af. De voet van pure chocolade is belegd met pure chocolade-eitjes voorzien van een heerlijk zachte hazelnoot-pralinévulling, waarvoor we topkwaliteit Italiaanse hazelnoten uit Piemonte hebben gebruikt.”

In de aanloop naar Pasen wordt de winkel en de prachtig gedecoreerde etalage gevuld met paascreaties in de vorm van eieren, hazen, kippen en andere dieren. Doris de Rouw: “De hele dierenserie staat voor vrolijke cadeaus met een knipoog. Om uit te delen zijn er heerlijke chocolade-eitjes, dit jaar gevuld met de smaken karamel, hazelnoot, Irish Coffee, framboos, sereh, pecan-karamel, amandel en kaneel. Een impressie van het paasassortiment is te zien in de paasvideo."

Over Patisserie de Rouw

Patisserie de Rouw in Vught bestaat al 60 jaar. Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, gebakjes met veel patisserie-innovaties, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes. Continu worden nieuwe producten ontwikkeld, waarbij gewerkt wordt met ‘state of the art’ apparatuur.
De Rouw is aangesloten bij Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers.

Lees ook
Klassiekers in een net iets ander jasje

Klassiekers in een net iets ander jasje

Leveranciers zijn al volop bezig met de feestdagen. Bij tropische temperaturen wordt nagedacht over ­ sinterklaaschocolade en kerstgebak. Wat kunnen we het komend feestseizoen verwachten? Op welke trends spelen de experts in?

Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.

Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.