Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Sectorhuis IJS inetntieverklaring_Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector te upgraden en te professionaliseren.

“Dit is een mijlpaal voor de ambachtelijke ijssector”, stelt Teun Loonen trots. “Door samen op te trekken op specifieke onderwerpen, kennis en kunde te delen en concrete acties te benoemen, kunnen we de sector vooruit helpen. Die overtuiging hebben we allemaal. Versnippering werkt averechts, hebben we gemerkt. Daar komt nú verandering in.”

Het sectorhuis wordt de ontmoetingsplek voor de ambachtelijke ijsbereider en voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen over ambachtelijk ijs. De centrale locatie is de Food Innovation Academy in Vlaardingen, waar ook het IJscentrum is gehuisvest. Deze locatie wordt benut voor vergaderingen, opleidingen en diverse events georganiseerd door de deelnemers aan het sectorhuis. Het sectorhuis kan worden uitgebreid met andere belanghebbende partijen.

Gezamenlijke acties

De komende maanden vervolgen de betrokken partijen het lopende, constructieve overleg om tot concrete acties te komen. Denk aan ledenwerfactiviteiten voor de vereniging en uitbreiding van het opleidingsaanbod van het IJscentrum. Plannen daarvoor liggen al klaar. Verder wordt gewerkt aan een gezamenlijk sponsorplan. Waarbij de sponsoren aan de hand van een keuzemenu kunnen aangeven hoe zij het sectorhuis en daarbij behorende onderdelen willen ondersteunen. Dit kunnen activiteiten zoals de IJs-vakwedstrijden zijn, de kennisdag Ice This Day, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het opleidingsinstituut IJscentrum of diverse overige events. Uiteraard is het mogelijk om het sectorhuis in het algemeen te ondersteunen.

Overgangsjaar

De partijen zien 2020 als overgangsjaar. Het sectorhuis wordt verder ingericht, rollen worden verdeeld. Met ingang van 1 januari 2021 is de inrichting van het sectorhuis voltooid. Met de ondertekening van de intentieverklaring willen de betrokken partijen aangeven vol te willen gaan voor de komst van het sectorhuis. 

Dossiers
Lees ook
De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceert een nieuw logo.

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Van 5 tot en met 9 februari 2022 vindt in Stuttgart de vierde editie van de Grand Prix Gelatissimo plaats. Gelatissimo is een vakbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen. Marco Levati, de initiator van de ijscompetitie die tijdens de beurs plaats zal vinden, geeft met een kijkje achter de schermen. Hoe is de wedstrijd tot stand gekomen, wie zit er in...

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in Gent vond de Belgische editie van de Carpigiani Gelato Festival Challenge plaats. Julien Limbach van Gelato Giuliano won deze wedstrijd. Ook studenten gingen de strijd aan. Hier veroverde Forlano Matteo de titel.