Overtredingen bij 13 bakkerijen

19 november 2015

UTRECHT - Bij 13 bakkerijen zijn tijdens een controle van de Inspectie SZW (vermoedelijke) overtredingen geconstateerd. De controles werden bij 17 bedrijven uitgevoerd, bij bakkerijen in Noord-Limburg, Amsterdam,  Rotterdam en in de omgeving van Tilburg.

  • Wet arbeid vreemdelingen
  • De Inspectie SZW bezocht in Noord-Limburg twee bakkerijen. “Bij alle twee troffen wij een medewerker aan die niet in Nederland mocht werken. Er was hier dan ook sprake van een overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen”, aldus de inspecteurs. In de omgeving van Tilburg bezochten zij vijf bakkerijen. “Bij één bakkerij kregen wij niet de mogelijkheid om naar binnen te gaan. Deze bakkerij wordt binnenkort dat ook weer bezocht.” Bij een andere bakkerij trof de Inspectie een medewerker aan die niet in Nederland mocht werken. “Bij de overige bakkerijen troffen wij geen onrechtmatigheden aan.”
  • Bijstandsuitkering

Ook in Amsterdam bezocht de Inspectie vijf bakkerijen. Ook hier werden bij twee bakkerijen medewerkers aangetroffen die niet in Nederland mogen werken en bij de derde bakkerij gaf een medewerkster een valse naam op en bleek zij een bijstandsuitkering te hebben. Bij de vierde bakkerij was de beheerder niet aanwezig, stelt de Inspectie. “Bij de vijfde bakkerij troffen wij een Marokkaanse medewerker aan die daar niet mocht werken, maar onze inspecteur kon niet bewijzen dat hij daar werkte”, aldus de Inspectie. Ten slotte werden in Rotterdam vijf bakkerijen bezocht. Bij alle vijf bakkerijen werden overtredingen waargenomen.

Altijd op de hoogte blijven?