Overname bakkerij Kolkman door Echte bakker Sieben

bakkerij Kolkman_echte bakker Sieben

Foto: Bakkerij Kolkman

Echte bakker Sieben neemt vanaf 1 oktober bakkerij Kolkman over. Met de verkoop komt er na bijna 74 jaar een einde aan de geschiedenis van bakkerij Kolkman, een bekende naam in zuidoost Drenthe.

Bakkerij Kolkman heeft winkels in Schoonebeek en Emmen (Emmerhout). De bakkerij wilde al enige tijd het bedrijf verkopen in verband met de leeftijd van de ondernemers en omdat de derde generatie andere toekomstplannen heeft. Het familiebedrijf was al geruime tijd in gesprek met Echte bakker Sieben over de mogelijkheden van een overname.

Overname bakkerij

De twee familiebedrijven hebben verschillende overeenkomsten. Beide leveren een breed assortiment met een kwalitatief hoog niveau en hebben de klant hoog in het vaandel staan. Alle medewerkers van bakkerij Kolkman gaan mee over. Hierdoor worden de klanten van bakkerij Kolkman blijvend geholpen de vertrouwde verkoopgezichten.

De familie Kolkman is verheugd dat het bedrijf wordt overgenomen door een collega bakker waarmee we al jaren goede contacten en samenwerking hebben.

Echte bakker Sieben 

Voor de familie Sieben is de overname een belangrijke stap voor de toekomst van hun bedrijf. De bakkerij heeft al winkels in Schoonebeek, Klazienaveen en Coevorden.

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Nieuwe wet excessief lenen

Nieuwe wet excessief lenen

Op 24 maart 2022 stuurde staatssecretaris Van Rij een wetsvoorstel, waarmee excessief lenen van de eigen vennootschap(pen) wordt aangepakt, naar de Tweede Kamer.