Overeenstemming overname HEMA Bakkerijen door BACU

HEMA overname BACU

BACU en HEMA hebben overeenstemming bereikt over het onderbrengen van de HEMA Bakkerijen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. Voor de klanten van de HEMA verandert er niets: alle HEMA gebak, taarten, vlaaien en ook de tompouces blijven door dezelfde medewerkers in dezelfde bakkerijen en volgens hetzelfde recept bereid worden.

BACU zal de centrale bakkerij in Almere en de decentrale bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond overnemen, die allemaal voor de eigen regio produceren. Alle 250 medewerkers van de HEMA Bakkerijen zullen mee overgaan en behouden hun baan.  

Met de overname van de HEMA bakkerijen ontstaan er binnen BACU twee bedrijven die naast elkaar gaan opereren: de BACU bakkerij die brood en banket levert aan Jumbo en de HEMA bakkerij die banket levert aan alle HEMA vestigingen. De beide bedrijven zullen worden aangestuurd door een centrale directie en worden ondersteund door de centrale functies HR, Finance, Inkoop en IT.

Voor BACU is de overname een nieuwe stap in de lange geschiedenis. “Wij zijn ervan overtuigd dat we door de bundeling van de krachten van beide organisaties onze positie in de Nederlandse markt verder kunnen versterken”, aldus Thijs en Jan Aldenhuijsen, eigenaren van BACU.

Dossiers
Lees ook
Pretzelbrownie-karameltaart wint taartbakwedstrijd Hema

Pretzelbrownie-karameltaart wint taartbakwedstrijd Hema

Vanwege 95-jarig bestaan organiseerde Hema een taartbakwedstrijd. De jury koos voor de pretzelbrownie-karameltaart van Anne-Michelle als winnaar. Op 23 oktober kan iedereen de taart komen proeven.

HEMA viert 95-jarig bestaan met taartbakwedstrijd

HEMA viert 95-jarig bestaan met taartbakwedstrijd

HEMA bestaat in 2021 95 jaar. Dit viert de bekende winkelketen met een taartbakwedstrijd voor thuisbakkers. De winnende taart komt in het assortiment van HEMA. Rutger van den Broek neemt plaats in de jury.

Bakkerij HEMA stapt over op duurzame vrachtwagens

Bakkerij HEMA stapt over op duurzame vrachtwagens

De bakkerij van HEMA heeft acht nieuwe duurzame vrachtwagens op de weg. Volgens HEMA zijn deze vrachtwagens beter voor het milieu en de verkeersveiligheid.