Organisatie kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak

Bakkersvak 2020 1_easyfairs

Foto: Easyfairs

Organisator Easyfairs kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak. Voor het eerst vonden de beurzen gelijktijdig plaats. “We kijken met een zeer positief gevoel terug op deze editie; de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak en IJs-Vak.

"Hiermee is een volgende stap gezet om niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium te bieden", vervolgt Visser. "De ijsbranche is groeiende en de synergie tussen beide werelden wordt steeds belangrijker. IJs is een verrijking voor de bakkerij, maar de ijsspecialist heeft ook veel inspiratie opgedaan in de wereld van de bakkerij, zoals met patisserie en chocolade.”

Exposanten en wedstrijden

De beursvloer in Evenementenhal Gorinchem was op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart gevuld met 175 exposanten die een diversiteit aan producten presenteerden met tal van inspirerende en nieuwe concepten. Ook bruiste de beurs van activiteiten, zoals de Dutch Pastry Award, De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de Beste Bonbon van Nederland. De grote winnaar van de Dutch Pastry Award was Stefano van Leeuwen. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs die uitgereikt werd door de vakjury. Jeffrey Claassen, werkzaam bij Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, won De Gouden IJscreatie. Bovendien is Intelligentia Taste Rooms hierdoor genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, net als IJs & Spijs in Haps en Van IJsie Prima in Callantsoog die respectievelijk op een tweede en derde plek eindigden.

Artikel gaat verder onder de foto (foto: Easyfairs)

Bakkersvak 2020 2_Easyfairs

Een andere IJs-Vak-wedstrijd De Gouden IJsspatel werd gewonnen door Anne de Glint van Het IJscafé in Nunspeet, op de tweede plek eindigde Sanne Smit van IJs bij Pinoccio in Heiloo en derde werd Paul Wilderink van De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen. De laatste winnaar op Bakkersvak en IJs-Vak werd Niels Verweij die de titel Beste Bonbon van Nederland won. Visser: “Wij willen allereerst alle organisatoren en deelnemers ontzettend bedanken voor hun inzet tijdens deze wedstrijden. Het geeft zowel Bakkersvak als IJs-Vak een enorme boost. Daarnaast willen we alle winnaars feliciteren met hun prestigieuze titels.”

Aantal bezoekers

In totaal hebben ruim 8.200 vakprofessionals een bezoek gebracht aan Bakkersvak en IJs-Vak. “Dat zijn minder bezoekers dan vorig jaar. Het aantal voorinschrijvingen is gelijk gebleven aan 2019, maar de daadwerkelijke opkomst is gedaald. Ondanks alle omstandigheden, zijn we erg tevreden met de belangstelling. We voelden ons enorm gesteund door onze exposanten en bezoekers. Hun loyaliteit en betrokkenheid wordt ontzettend gewaardeerd en kenmerkt ook deze fantastische sector. Dat geeft ons zoveel energie en we staan nu alweer te popelen om de eerste stappen voor 2021 te maken. Dan zal Bakkersvak opnieuw verdeeld worden over drie beursdagen, zodat bakkers, chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horecaondernemers alle tijd krijgen om te netwerken, inspiratie op te doen en kennis te delen”, aldus Visser.

In 2021 viert Bakkersvak haar tiende editie op zondag 7, maandag 8 en dinsdag 9 maart in Evenementenhal Gorinchem. Ook dan maakt de vakbeurs IJs-Vak deel uit van de beursvloer, zodat de synergie tussen beide werelden verder wordt versterkt.

Lees ook
Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022

Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022. Een hard gelag voor organisator Easyfairs die hoopte op een spectaculaire 10-jarige jubileumeditie in 2021. De nieuwe data zijn 6, 7 en 8 maart 2022.

Sigep 2021 vindt volledig online plaats

Sigep 2021 vindt volledig online plaats

De bekende ijsbeurs Sigep vindt dit jaar volledig online plaats. De coronapandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen maken het niet mogelijk om een 'fysieke beurs' te organiseren. Sigep Exp The Digital Experience is online te volgen van 15 tot en met 17 maart.

Sigep 2021 wordt 'expanded edition'

Sigep 2021 wordt 'expanded edition'

De organisatie van Sigep kondigde enige tijd geleden aan dat de beurs door het coronavirus verplaatst wordt naar maart en een nieuw format krijgt, de zogenaamde ‘expanded edition’. Het programma en de aanpassingen op gezondheidsrichtlijnen zijn onlangs bekendgemaakt.