Organisatie kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak

Bakkersvak 2020 1_easyfairs

Foto: Easyfairs

Organisator Easyfairs kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak. Voor het eerst vonden de beurzen gelijktijdig plaats. “We kijken met een zeer positief gevoel terug op deze editie; de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak en IJs-Vak.

"Hiermee is een volgende stap gezet om niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium te bieden", vervolgt Visser. "De ijsbranche is groeiende en de synergie tussen beide werelden wordt steeds belangrijker. IJs is een verrijking voor de bakkerij, maar de ijsspecialist heeft ook veel inspiratie opgedaan in de wereld van de bakkerij, zoals met patisserie en chocolade.”

Exposanten en wedstrijden

De beursvloer in Evenementenhal Gorinchem was op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart gevuld met 175 exposanten die een diversiteit aan producten presenteerden met tal van inspirerende en nieuwe concepten. Ook bruiste de beurs van activiteiten, zoals de Dutch Pastry Award, De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de Beste Bonbon van Nederland. De grote winnaar van de Dutch Pastry Award was Stefano van Leeuwen. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs die uitgereikt werd door de vakjury. Jeffrey Claassen, werkzaam bij Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, won De Gouden IJscreatie. Bovendien is Intelligentia Taste Rooms hierdoor genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, net als IJs & Spijs in Haps en Van IJsie Prima in Callantsoog die respectievelijk op een tweede en derde plek eindigden.

Artikel gaat verder onder de foto (foto: Easyfairs)

Bakkersvak 2020 2_Easyfairs

Een andere IJs-Vak-wedstrijd De Gouden IJsspatel werd gewonnen door Anne de Glint van Het IJscafé in Nunspeet, op de tweede plek eindigde Sanne Smit van IJs bij Pinoccio in Heiloo en derde werd Paul Wilderink van De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen. De laatste winnaar op Bakkersvak en IJs-Vak werd Niels Verweij die de titel Beste Bonbon van Nederland won. Visser: “Wij willen allereerst alle organisatoren en deelnemers ontzettend bedanken voor hun inzet tijdens deze wedstrijden. Het geeft zowel Bakkersvak als IJs-Vak een enorme boost. Daarnaast willen we alle winnaars feliciteren met hun prestigieuze titels.”

Aantal bezoekers

In totaal hebben ruim 8.200 vakprofessionals een bezoek gebracht aan Bakkersvak en IJs-Vak. “Dat zijn minder bezoekers dan vorig jaar. Het aantal voorinschrijvingen is gelijk gebleven aan 2019, maar de daadwerkelijke opkomst is gedaald. Ondanks alle omstandigheden, zijn we erg tevreden met de belangstelling. We voelden ons enorm gesteund door onze exposanten en bezoekers. Hun loyaliteit en betrokkenheid wordt ontzettend gewaardeerd en kenmerkt ook deze fantastische sector. Dat geeft ons zoveel energie en we staan nu alweer te popelen om de eerste stappen voor 2021 te maken. Dan zal Bakkersvak opnieuw verdeeld worden over drie beursdagen, zodat bakkers, chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horecaondernemers alle tijd krijgen om te netwerken, inspiratie op te doen en kennis te delen”, aldus Visser.

In 2021 viert Bakkersvak haar tiende editie op zondag 7, maandag 8 en dinsdag 9 maart in Evenementenhal Gorinchem. Ook dan maakt de vakbeurs IJs-Vak deel uit van de beursvloer, zodat de synergie tussen beide werelden verder wordt versterkt.

Lees ook
Virtuele iba krijgt vervolg in oktober

Virtuele iba krijgt vervolg in oktober

Van 15 t/m 17 maart vond de virtuele iba.CONNECTING EXPERTS plaats. Met 6.031 deelnemers uit 131 landen en bijna twaalfduizend aanmeldingen voor de lezingen, online colleges en presentaties over innovaties noemt de organisatie de virtuele beurs een succes.

Digitale editie Sigep start volgende week

Digitale editie Sigep start volgende week

Volgende week, op 15 maart, gaat de eerste digitale editie van Sigep van start. Tot en met 17 maart biedt Sigep Exp The Digital Experience een online platform voor ambachtelijk ijs, patisserie, bakkerij en koffie.  In eerste instantie zette de Italian Exhibition Group (IEG),in op een hybride beurs. Een combinatie van drie dagen...

Empack 2021 verschuift naar september 2021

Empack 2021 verschuift naar september 2021

Verpakkingsbeurs Empack is verplaatst naar 8 en 9 september 2021. De vakbeurs stond gepland gepland voor 31 maart en 1 april 2021, maar organisator Easyfairs heeft vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus besloten om de beurs te verschuiven.