Organisatie cancelt Südback 2020

16 juli 2020
Foto: Messe Stuttgart

In september 2020 zou in Stuttgart de vakbeurs Südback plaatsvinden. Eerder kondigde de organisatie maatregelen aan waardoor ondanks corona de beurs toch plaats zou kunnen vinden. Maar vanwege de onzekere situatie en de vele afzeggingen heeft de organisatie nu toch besloten dat de beurs niet doorgaat. Over twee jaar vindt de volgende editie weer plaats in oktober.

Veel exposanten waren onzeker over de beurs vanwege de huidige situatie in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg waar de beurs plaatsvindt. Verschillende besloten daarom hun deelname te cancellen. Daarnaast was er weinig vraag naar een stand op de beurs. Na een rondvraag onder exposanten concludeerde de organisatie dat er te weinig draagvlak was voor de editie van Südback in oktober 2020.

De organisatie kon daarom niet anders dat de beurs aflasten. "Om de huidige situatie kunnen we de exposanten en bezoekers niet het gebruikelijke en gewenste succes garanderen", zegt Andreas Wiesinger lid van het managementteam van de organisator Messe Stuttgart. "We betreuren deze ontwikkeling omdat de bakkerij-industrie nu het platform verliest voor het uitwisselen van informatie. Dit platform was nodig na de moeilijke maanden tijdens de coronacrisis."

De volgende editie van Südback vindt plaats van 22 tot en met 25 oktober 2022. 

Altijd op de hoogte blijven?