Oproep van ambachtsman: Koop lekker lokaal!

2 november 2017

Bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek roept consumenten en bedrijven in zijn regio op om cadeaus, relatiegeschenken en kerstpakketten vooral te kopen bij lokale bedrijven. “Er is zoveel moois en lekkers te koop in onze eigen regio. Iedereen wil een goede leefbaarheid in zijn eigen wijk. Daarvoor kunnen we allemaal het goede voorbeeld geven. Als we onze cadeaus allemaal via internet van ver weg halen dan draagt dat niet bij”, aldus Peter Hagedoren.

Wanneer we vragen naar een mooi voorbeeld van lokale producten begint Hagedoren te lachen: “Het spreekt voor zich dat ik dan ook even voor eigen parochie preek. Onze Kerststol is bekroond tot de beste van Nederland en onlangs zijn we voor de tweede keer uitgeroepen tot beste vlaaienbakker van Limburg, ditmaal in de categorie luxe vlaaien. Niet alleen lekker dus, maar ook het beste wat er te krijgen is”.

Peter Hagedoren beseft dat hij er zelf belang bij heeft om bestedingen in eigen regio te houden. Zijn boodschap bedoeld hij echter heel serieus. “Het is me primair niet te doen om mezelf. Leefbaarheid is een groot goed dat we met zijn allen moeten zien te behouden. Of je de besteding van brood en vlaai dan in onze winkel doet of bij een van mijn ambachtelijke collega’s maakt me dan in eerste instantie nog niet eens zoveel uit”.

Altijd op de hoogte blijven?