Oprichting Stichting Bedrijfsopvolging

2018-12-06 Babiche kleiner

In december 2018 is de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij opgericht. Deze stichting heeft het doel om bedrijfsopvolging in de bakkerijbranche en een toename van overdrachten van ambachtelijke bakkersbedrijven te stimuleren. Per 1 december is Babiche van de Loo als projectcoördinator aangesteld. Haar focus ligt op het binnen en buiten de bakkerijbranche stimuleren van de werving van kandidaten voor een toekomst als zelfstandig bakkerij-ondernemer.

De stichting is een branchebreed gedragen, gezamenlijk initiatief van de volgende 12 organisaties in de bakkerijbranche: Topbakkers, Ambachtsbakker, Patisserie College, Stichting Echte Bakkersgilde, NBOV, NEBAFA, NBA, Beko, Bakeplus, TenBa, Krediet Unie bakkerijondernemers en FoodResult.

Het bestuur van de Stichting Bedrijfsopvolging bestaat uit afgevaardigden van verschillende partijen uit de branche. Zo nemen Geert Caniels van de Echte Bakkersgilde, Toon Merks van Bakeplus, Marie-Hélène Zengerink van de NBOV en Chiel van den Hout van Beko Advies zitting in het bestuur.

Babiche van de Loo

Projectcoördinator Babiche van de Loo is het laatste jaar werkzaam geweest als logistiek manager in het Erasmus ziekenhuis. Daarvoor heeft ze jarenlang ervaring op gedaan met het werken in en samen met brancheorganisaties. Hierdoor heeft ze een goed gevoel ontwikkeld voor verschillende belangen en invalshoeken. Haar communicatieve vaardigheden, zelfstandig werken en van strategie naar praktijk brengen maakt haar geschikt voor de coördinator functie.

“Zonder enthousiaste opvolgers bestaat er op termijn geen succesvolle sector meer.” Zo lieten betrokken partijen ruim een jaar geleden al weten toen het eerste gesprek over opvolging plaatsvond op uitnodiging van voorzitter en marketingstrateeg Hanno Spanninga (FoodResult), Bakkerijopvolgersgezocht.nl en Bakkers in bedrijf. “De problemen op dit gebied reiken verder dan de voordeur van ons eigen bedrijf of onze eigen organisatie”, zei Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde toen. Mooi dat er nu een breed gedragen stichting is die hiermee aan de slag gaat.

Dossiers
Lees ook
Droeftoeters en bruistabletjes

Droeftoeters en bruistabletjes

De klant centraal stellen is geen ouderwets begrip zoals je tegenwoordig vaak hoort, maar juist heel erg van deze tijd. En keihard nodig! Het jaaroverzicht 2019 van de Beko OmzetBarometer liet in ieder kwartaal een forse daling van aantal kassabonnen zien, op het laatste kwartaal na. Jaar in, jaar uit daalt het aantal kassabonnen bij de ambachtelijke...

NBA en NBC werken samen - ‘Eén loket, daar wordt iedereen beter van’

NBA en NBC werken samen - ‘Eén loket, daar wordt iedereen beter van’

Dat een bakker in gesprek met een accountmanager van Nederlands Bakkerij Centrum ook afspraken kan maken over opleidingen van de Nationale Bakkerij Academie bijvoorbeeld. Minder versnippering willen de directeuren Carla Zwierstra (NBA) en Mirjam Kortekaas (NBC) bereiken met de samenwerking van hun organisaties met als ultiem doel het verbeteren van...

Bakker Ron krijgt HACCP-certificaat van Houwers Groep

Bakker Ron krijgt HACCP-certificaat van Houwers Groep

Tijdens de vakbeurs Bakkersvak kreeg Bakker Ron uit Deurne het HACCP-certificaat uitgereikt door Houwers Groep. Het inspectiebedrijf beoordeelde de bakkerij met een uitmuntende score, namelijk 92 van de 100 punten.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...