Oprichting Stichting Bedrijfsopvolging

2018-12-06 Babiche kleiner

In december 2018 is de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij opgericht. Deze stichting heeft het doel om bedrijfsopvolging in de bakkerijbranche en een toename van overdrachten van ambachtelijke bakkersbedrijven te stimuleren. Per 1 december is Babiche van de Loo als projectcoördinator aangesteld. Haar focus ligt op het binnen en buiten de bakkerijbranche stimuleren van de werving van kandidaten voor een toekomst als zelfstandig bakkerij-ondernemer.

De stichting is een branchebreed gedragen, gezamenlijk initiatief van de volgende 12 organisaties in de bakkerijbranche: Topbakkers, Ambachtsbakker, Patisserie College, Stichting Echte Bakkersgilde, NBOV, NEBAFA, NBA, Beko, Bakeplus, TenBa, Krediet Unie bakkerijondernemers en FoodResult.

Het bestuur van de Stichting Bedrijfsopvolging bestaat uit afgevaardigden van verschillende partijen uit de branche. Zo nemen Geert Caniels van de Echte Bakkersgilde, Toon Merks van Bakeplus, Marie-Hélène Zengerink van de NBOV en Chiel van den Hout van Beko Advies zitting in het bestuur.

Babiche van de Loo

Projectcoördinator Babiche van de Loo is het laatste jaar werkzaam geweest als logistiek manager in het Erasmus ziekenhuis. Daarvoor heeft ze jarenlang ervaring op gedaan met het werken in en samen met brancheorganisaties. Hierdoor heeft ze een goed gevoel ontwikkeld voor verschillende belangen en invalshoeken. Haar communicatieve vaardigheden, zelfstandig werken en van strategie naar praktijk brengen maakt haar geschikt voor de coördinator functie.

“Zonder enthousiaste opvolgers bestaat er op termijn geen succesvolle sector meer.” Zo lieten betrokken partijen ruim een jaar geleden al weten toen het eerste gesprek over opvolging plaatsvond op uitnodiging van voorzitter en marketingstrateeg Hanno Spanninga (FoodResult), Bakkerijopvolgersgezocht.nl en Bakkers in bedrijf. “De problemen op dit gebied reiken verder dan de voordeur van ons eigen bedrijf of onze eigen organisatie”, zei Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde toen. Mooi dat er nu een breed gedragen stichting is die hiermee aan de slag gaat.

Dossiers
Lees ook
Hoe gingen de bakkers om met de hitte?

Hoe gingen de bakkers om met de hitte?

De tweede hittegolf van het jaar was vorige week een feit. Het was extreem warm, het kwik steeg zelfs boven de veertig graden. Ondanks de hitte ging het werk bij de ambachtelijke bakker gewoon door. Hoe gingen zij om met de warmte?

‘In het begin vonden ze me jong’

‘In het begin vonden ze me jong’

Charlotte Kwakman (24) is filiaalhouder bij Bakkerij Kwakman, het bedrijf van haar ouders. Ze is bovendien verantwoordelijk voor de sociale media en de promotie. “Mijn ouders zijn heel open. Als ik ergens anders over denk, mag ik het proberen.”

Acht punten die van je winkel een experience maken

Acht punten die van je winkel een experience maken

Experience wordt steeds belangrijker voor een winkel. Klanten zijn op zoek naar een ervaring. Het begrip experience-economy is al twintig jaar geleden bedacht, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat een ‘ervaring’ precies is. Katelijn Quartier benoemt acht eigenschappen die van een winkel een experience maken.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...