Opleidingswinkel Bakery Institute wordt KISS Bakery

Bakery institute

De opleidingswinkel van Bakery Institute gaat sinds december 2017 zelfstandig verder onder de vlag van KISS Bakery. Jaco Schippers en Jaap Molenaar geven leiding aan deze winkel. Onlangs

openden zij de eerste vestiging in de Albert Heijn XL Zaandam. De voormalige winkel van Bakery Institute is de tweede vestiging.

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: "Bakery Institute heeft niet de ambitie om een commerciële winkel te runnen. De winkel is begonnen met een broodkar bij de achterdeur. Met veel inspanning en plezier groeide het uit tot een zelfstandige winkel waar oud-studenten functioneel kunnen zijn en eigen productie kunnen draaien. Het opleiden van goede vakmensen is altijd onze hoofddoelstelling geweest. Dit gebeurt bij voorkeur niet alleen in Zaandam maar bij bakkers in het land. We zijn dan ook bezig om een stagetraject te ontwikkelen voor onze 9-weekse opleiding voor carrièreswitchers. Het is voor ons erg belangrijk dat we oppikken wat er speelt in de markt."

De functie die de winkel van oorsprong had, namelijk het afzetten van het brood van de leerling, blijft behouden. KISS Bakery neemt het brood uit de lessen af.

Lees ook
STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier wil de overheid mensen helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook in de bakkersbranche kun je de STAP-subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

Bakery Institute verwelkomt nieuwe docent Stefano van Leeuwen

Bakery Institute verwelkomt nieuwe docent Stefano van Leeuwen

Chef patisserie en chocolaterie Stefano van Leeuwen is sinds vorige week docent aan het opleidingsinstituut Bakery Institute. Bakkers in bedrijf sprak hem over deze nieuwe stap in zijn loopbaan.

‘Nooit gedacht dat ik zou winnen’

‘Nooit gedacht dat ik zou winnen’

Rick Bol (19) viel twee keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de Gouden Gard 2021. Met zijn desserttaartje sleepte de patissier in opleiding zowel de Talentenprijs als de Consumentenprijs in de wacht. “Ik weet nu waar ik sta en wat ik kan verbeteren.”