Opleidingswinkel Bakery Institute wordt KISS Bakery

4 januari 2018

De opleidingswinkel van Bakery Institute gaat sinds december 2017 zelfstandig verder onder de vlag van KISS Bakery. Jaco Schippers en Jaap Molenaar geven leiding aan deze winkel. Onlangs

openden zij de eerste vestiging in de Albert Heijn XL Zaandam. De voormalige winkel van Bakery Institute is de tweede vestiging.

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: "Bakery Institute heeft niet de ambitie om een commerciële winkel te runnen. De winkel is begonnen met een broodkar bij de achterdeur. Met veel inspanning en plezier groeide het uit tot een zelfstandige winkel waar oud-studenten functioneel kunnen zijn en eigen productie kunnen draaien. Het opleiden van goede vakmensen is altijd onze hoofddoelstelling geweest. Dit gebeurt bij voorkeur niet alleen in Zaandam maar bij bakkers in het land. We zijn dan ook bezig om een stagetraject te ontwikkelen voor onze 9-weekse opleiding voor carrièreswitchers. Het is voor ons erg belangrijk dat we oppikken wat er speelt in de markt."

De functie die de winkel van oorsprong had, namelijk het afzetten van het brood van de leerling, blijft behouden. KISS Bakery neemt het brood uit de lessen af.

Altijd op de hoogte blijven?