Opleidingswinkel Bakery Institute wordt KISS Bakery

Bakery institute

De opleidingswinkel van Bakery Institute gaat sinds december 2017 zelfstandig verder onder de vlag van KISS Bakery. Jaco Schippers en Jaap Molenaar geven leiding aan deze winkel. Onlangs

openden zij de eerste vestiging in de Albert Heijn XL Zaandam. De voormalige winkel van Bakery Institute is de tweede vestiging.

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: "Bakery Institute heeft niet de ambitie om een commerciële winkel te runnen. De winkel is begonnen met een broodkar bij de achterdeur. Met veel inspanning en plezier groeide het uit tot een zelfstandige winkel waar oud-studenten functioneel kunnen zijn en eigen productie kunnen draaien. Het opleiden van goede vakmensen is altijd onze hoofddoelstelling geweest. Dit gebeurt bij voorkeur niet alleen in Zaandam maar bij bakkers in het land. We zijn dan ook bezig om een stagetraject te ontwikkelen voor onze 9-weekse opleiding voor carrièreswitchers. Het is voor ons erg belangrijk dat we oppikken wat er speelt in de markt."

De functie die de winkel van oorsprong had, namelijk het afzetten van het brood van de leerling, blijft behouden. KISS Bakery neemt het brood uit de lessen af.

Lees ook
Hoe werven we nieuwe medewerkers?

Hoe werven we nieuwe medewerkers?

Net als in andere ambachtelijke sectoren ontstaat er in de bakkersbranche een nijpend tekort aan medewerkers. Hoe houden we het bakkersvak aantrekkelijk voor nieuwe aanwas? En hoe behouden we studenten voor de sector? Bakkers in bedrijf wisselt hierover om te beginnen van gedachten met Martin van Kommer, docent brood en banket bakken aan de Rijn IJssel...

Informatieplatform bakbekwaam.nl gelanceerd

Informatieplatform bakbekwaam.nl gelanceerd

Op 14 februari is informatieplatform Bakbekwaam.nl gelanceerd. De website is een informatieplek over werken en leren in de bakkerijbranche, bedoeld voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de industriële en ambachtelijke bakkerij.

‘Gouden Gard winnen is overweldigend’

‘Gouden Gard winnen is overweldigend’

Nick Banus (22) mag zich de winnaar van de Gouden Gard 2021 noemen. Een grote eer voor de dit jaar afgestudeerde patissier. Maar de focus blijft op de toekomst liggen: nog veel meer leren om uiteindelijk een eigen zaak te openen. “Je moet jezelf blijven uitdagen.”