Operazanger opent bakkerij

Maurice Rommers was tenor en werkte als operazanger. Totdat de coronapandemie toesloeg. Hij besloot het roer om te gooien en zijn passie voor broodbakken te professionaliseren. In het pand  van Metaal Kathedraal in Utrecht opende hij Bakkerij Amadeus.

Door de coronapandemie kwam het werk van Maurice als operazanger stil te liggen en hij besloot een carrièreswitch te maken. Via een sollicitatie bij bakkerij en restaurant De Veldkeuken kwam hij in contact met Metaal Kathedraal. "De eigenaren Abel en Maureen zochten al langere tijd naar een bakker die een eigen bakkerij wilde opzetten", vertelt Maurice aan In de buurt Utrecht. "Ze gaven mij die kans en hadden vertrouwen in mij, ondanks dat ik nog geen ervaring had met het runnen van een bakkerij."

Metaal Kathedraal is een ecologisch cultureel centrum aan de Rijksstraatweg in Utrecht, waar ook onder andere een veganistisch restaurant en een imker zijn gevestigd. Maurice maakte een ondernemersplan en startte een succesvolle crowdfundingscampagne voor de inrichting van de bakkerij. "Mijn passie voor brood bakken gaat ver terug – zo bakte ik veel tijdens mijn werk als kok- en gesteund door succesvolle bakkers durf ik het avontuur aan."

Artisinale bakkerij

Op 16 juli opende Bakkerij Amadeus de deuren. Het is een artisanale bakkerij, zoals je die in Frankrijk en Italië vindt. In het assortiment zit onder andere zuurdesembrood, stokbrood, croissants, pizza en foccacia. Het signatuur brood van de bakkerij is een robuust basisbrood, een voedzaam, licht volkoren brood, bestaande uit molengemalen meel, zout en Utrechts water. 

De naam Amadeus komt van de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart en is een verwijzing naar Maurice's carrière in de muziek. Evenals het motto: Brood moet zingen!

Dossiers
Lees ook
Ruim een derde meer warme brood- en banketbakkers in tien jaar tijd

Ruim een derde meer warme brood- en banketbakkers in tien jaar tijd

Foto: Oscar van der Wijk De populariteit van warme bakkers bij de Nederlandse consument is tussen 2011 en 2021 aanzienlijk toegenomen ten koste van onder meer de koude bakkers (brood- en banketwinkels zonder noemenswaardige eigen productie). Het aantal warme bakkersbedrijven groeide in deze periode namelijk met 35 procent, terwijl het aantal koude...

25-jarig jubileum Gerard & Suus

25-jarig jubileum Gerard & Suus

Biologische bakkerij Gerard & Suus bestaat dit jaar het 25 jaar. Dat wordt gevierd met een open avond. Op vrijdag 15 oktober opent bakkerij samen met Korenmolen de Twee Gebroeders aan de Maasdijk de deuren.

Nieuwe website Uitzendbureau Het Ambacht

Nieuwe website Uitzendbureau Het Ambacht

Uitzendbureau Het Ambacht lanceerde 7 oktober een nieuwe website. Deze heeft meer functionaliteiten, is overzichtelijker en gericht op het vinden van bakkers, meldt Het Ambacht.  Met de nieuwe website wil eigenaar Gert-Jan Ten Napel bakkers bereiken waar ze nog niet eerder contact mee hebben gehad. Ten Napel: “Vaak durven...