Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

limburgse vlaai

De vlaaikeuring is een vast onderdeel van de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Dit jaar gaat de organisatie op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg. Voor het eerst kunnen ook thuisbakkers hieraan meedoen. Naast de keuring voor ambachtelijke bakkers wordt er ook een consumentenwedstrijd georganiseerd.

Limburgers, en met name de Limburgse bakkers, zijn trots op de vlaai. Daarom organiseert een werkgroep van (oud)bakkers samen met groothandel Bakeplus al sinds jaar en dag de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2019 met de Limburgse Vlaaikeuring. "Meer dan alleen een wedstrijd", zegt Jules Peeters van Bakeplus namens de organisatie. Welverdiende aandacht voor de bakkers is het voornaamste doel van deze week, die dit jaar plaatsvindt van 7 tot en met 12 oktober. Deelnemers ontvangen een promotiepakket voor offline én online gebruik. Denk hierbij aan een dagelijks bericht voor social media inclusief voorbeeldteksten, video's, een Facebook omslagfoto en een consumenten vlaaienquiz.

Dit jaar staat de appelvlaai centraal. De keuring voor de ambachtelijke bakkers vindt plaats op 8 en 9 oktober 2019. In 2018 kwam Ewals, de Echte Bakker als beste uit de bus. De wedstrijdvlaaien waren toen kruisbessen schuimvlaai en zwarte pruimenvlaai. 

Consumentenwedstrijd

Om aandacht voor het bakkersvak te genereren wordt dit jaar voor het eerst ook een consumentenwedstrijd georganiseerd. In samenwerking met Dagblad De Limburger gaat de organisatie ook op zoek naar welke thuisbakker de beste appelvlaai maakt. Op 4 september keurt een jury van vier professionele bakkers -  Ron Ossendrijver, Pierre Richaerts, René Vries en Marcel Roubroeks - alle inzendingen. Thuisbakkers kunnen zich voor deze wedstrijd inschrijven op de website van De Limburger.

Workshop

Bakeplus organiseert speciaal voor de deelnemende bakkers een speciale vlaaiendemo door oud-winnaars en het Nederlands Patisserie Team op 10 en 11 september. Hier kunnen bakkers extra tips en inspiratie op doen. 

Wilt u meer informatie ontvangen of uw bakkerij aanmelden voor deze mooie week? Stuur dan een mail naar marketing@bakeplus.nl of neem contact op met uw contactpersoon van een van de deelnemende firma’s: Bakeplus, Beko, Dobla of Hela.

Lees ook
De Bisschopsmolen wint award

De Bisschopsmolen wint award

MAASTRICHT - De Bisschopsmolen heeft tijdens de Maastricht Awards 2015 de award in de categorie ‘Made in Maastricht’ mogen ontvangen, die in het Mercedes-Benz Customer Assistance werd uitgereikt. De bakker trakteerde daarom de andere genomineerden op een vlaai: een vlaai gemaakt in Maastricht, met ingrediënten uit de regio. Verkiezing In totaal deden...

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...