Online inspiratie op Instagram

11 augustus 2021 Stella van Ginkel Angelique Bosman

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Bakkers in bedrijf je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Met vandaag het derde deel: Instagram.

Op instagram kun je ook bij Stichting Ambachtelijke Bakkerij terecht: @uwambachtelijkebakker biedt recepten, weetjes en een enkele bakkersmop.

Uw ambachtelijke bakker

Als het op brood aankomt, kun je creatief zijn met ingrediënten, maar van de buitenkant is ook heel wat moois te maken. Het account @peace_love_sourdough post foto’s van prachtige zuurdesembroden van over de hele wereld.

Sour Dough_instagram

 

Nog meer decoratie-inspiratie nodig? Ook de hashtag #sourdoughscoring laat creatieve manieren zien om je zuurdesembrood te versieren.

#sourdough_instagram

En de hashtag #breadlove viert brood in al zijn verschijningsvormen.

hashtag breadlove

Op zoek naar nieuwe ideeën voor je patisserie? Kijk op #instapastrychef om de mooiste gebakjes van verschillende patissiers te zien.

Foto insta pastrychef

Brood.net  heeft ook een eigen Instagrampagina, @broodnet, vol met recepten, weetjes en andere inspiratie. Brood.net is een initiatief van de Nederlandse bakkerijbranche en is bedoeld voor consumenten, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om te zien waar je klanten naar kijken.

broodnet_insta

 

Ook de NBOV heeft een Instagramaccount, @nbovbakkerij. Hier vind je van alles over het team van de NBOV, de agenda, nieuwtjes en heel veel inspiratie.

NBOV_insta Voor ideeën op het gebied van winkelinrichting kun je eens kijken op de instagram-pagina van  Emondt: @emondt.kmi.ffi, waar heel veel voorbeelden staan van winkels die zij hebben ingericht.

Emondt KMI_INSTA

Altijd op de hoogte blijven?