Online doneeractie voor vernieuwd broodje

17 december 2018

VWO’ers Ferhan Balci, Amber Sijmons, Nina Vens en Dagmar de Vré van het Callandlyceum in Amsterdam zijn bezig met een doneeractie, om de opdracht die ze van Bake for Life hebben gekregen te vervullen.

Eerder schreven we al dat de scholieren van Dick van der Breggen, adviseur van Bake for Life, de opdracht kregen om het populaire Oegandese broodje: de Mandazi, te verbeteren. Door het hoge vetpercentage van het broodje en de hoge olieprijs in Oeganda, wordt er op dit broodje meer verlies gemaakt dan winst. De taak die de studenten hebben gekregen is om het vetpercentage van het broodje te verminderen van tien naar zes procent.

Oegandese studenten

Voor het verbeteren van het recept hebben de VWO’ers hulp ingeschakeld van Oegandese studenten. In december komen zij naar Nederland en Ferhan, Amber, Nina en Dagmar willen in februari 2019 naar Jinja, Oeganda, om het project daar voort te zetten. Ze gaan in Oeganda de bakkerij Bake for Life bezoeken om daar de vernieuwde versie van de Mandazi te introduceren. De studenten zamelen nu geld in om hun reis naar Oeganda en de reis van de Oegandese studenten naar Nederland te realiseren. Hiervoor begonnen ze een online doneeractie.

Geld

De VWO’ers zijn momenteel bezig met het regelen van de tickets van de twee reizen. De leerlingen die uit Oeganda naar Nederland komen zijn arm en hebben geen paspoort. Er is geld nodig om een paspoort te regelen en ze onderdak, eten en activiteiten te bieden. Ook willen de Nederlanders tandenborstels en shampoo kopen om mee te nemen naar Oeganda en daar uit te delen.

Op het moment is er al €1.281 opgehaald, maar het doel is €3000, met nog ruim twee maanden te gaan. Wilt u de scholieren en daarmee de bakkers in Oeganda helpen? Doneer dan via de website.

Altijd op de hoogte blijven?