Ode aan croissant

voor bericht ode aan croissant bew

De imagocampagne voor brood in Nederland en België is inmiddels al even aan de gang. Na de ode aan het oude sneetje en de ode aan brood door BN’ers, is het nu tijd voor de ode aan de croissant.

De croissant wordt in het zonnetje gezet met een video waarin wordt uitgelegd waar de croissant vandaan komt en waarom hij zijn bekende vorm heeft. Een samenvatting van de video: veel mensen denken dat de croissant afkomstig is uit Frankrijk. Dit is echter niet zo. De legende gaat dat de croissant uit Wenen komt. Er wordt gezegd dat Weners het bekende broodje bakten na een overwinning op Turkije. Op de vlag van Turkije staat een halve maan, daarom heeft het broodje deze vorm gekregen. Vandaag de dag staat het broodje vooral voor lekker ontbijt.

Minder brood

We weten allemaal dat er minder brood wordt gegeten dan vroeger. Veel mensen denken namelijk dat ze gezonder zijn en afvallen als ze minder tot geen brood eten. Toch, als je een gemiddelde consument vraagt of hij/zij brood eet, zegt diegene ja. Brood kan nog steeds op veel sympathie rekenen als lekker, veelzijdig, voedzaam, en onderdeel van een rijke eetcultuur.

Europese Unie

De campagne: ‘Brood. Goed verhaal.’, wordt voor een groot deel gefinancierd door de Europese Unie. Het andere deel wordt betaald door Nederlandse en Belgische brancheorganisaties. De campagne heeft een duur van drie jaar en heeft als doel ervoor te zorgen dat het volume van de broodconsumptie stabiliseert.

&feature=youtu.be

Lees ook
Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...