Foto: Pixabay

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten (VBZ) zijn een samenwerking aangegaan met de stichting 'Samen tegen voedselverspilling'. Onlangs startten de verenigingen een pilot om hun leden te helpen om voedselverspilling terug te dringen. Dat meldt FINLI.

Het tegengaan van voedselverspilling is een actueel thema voor de levenmiddelenindustrie. Niet alleen is het belangrijk voor een verantwoord en duurzaam voedselsysteem, ook kunnen bedrijven besparen op de kostem door efficiënter gebruik te maken van grondstoffen. 

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling wil in samenwerking met bedrijven en publieke organisaties de voedselverspilling vóór 2030 met de helft verminderen. Een van de activiteiten van de stichting is de pilot met NVB en VBZ. Deze pilot is er op gericht om de voedselverspilling in beide sectoren in kaart te brengen en uiteindelijk te verminderen. Het doel is om een monitoringsmethodiek voor grondstoffenverlies in de fabrieken  te ontwikkelen waarmee de leden van de verenigingen meer zicht krijgen op de verspilling en deze kunnen verminderen. Als voldoende leden deze methodiek gebruiken kunnen de resultaten collectief gebruikt worden om binnen de eigen branche te benchmarken. Hierdoor krijgen bedrijven een nog beter beeld waar ze voedselverspilling kunnen voorkomen. 

Bron: FINLI

Altijd op de hoogte blijven?