Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse_foto: Oscar van der Wijk_1

Foto: Oscar van der Wijk

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

“Vers brood maken dat in heel Alkmaar en omgeving wordt gegeten, dat geeft echt een kick,” zegt Stephan Groen, chef van de bakkerij. Samen met een collega stuurt Stephan twintig medewerkers aan die het brood bakken voor de winkels in Alkmaar, Bergen, Oudorp en Sint-Pancras. Ook de bakkerij zelf heeft sinds enige jaren een winkel. Stephan werkt al 22 jaar bij Bakkerij Beerse en hij is niet de enige die al meer dan twintig jaar in dienst is. “We hebben echt een goede band met elkaar.”

Wat het werk verder leuk maakt, is dat de bakkerij innovatief is. Stephan zoekt altijd naar nieuwe manieren om beter en lekkerder brood te maken. “In plaats van een mix te kopen bij de grondstoffenleverancier bedenken we zelf hoe we het lekkerste waldkornbrood maken.” In de bakkerij staat een kookketel waarin zaden op 70 à 80 graden Celsius worden gekookt. Dat geeft een lekkere smaak aan het brood. “Hiermee willen we ons onderschei­den van de grootste concurrent: de supermarkt,” vertelt Stephan.

Meer weten over Bakkerij Beerse? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. BTW.

Lees ook
Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

“Het is niet de criticus die telt. Niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet, en bloed. Die zich kranig weert. Die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal...

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Medewerkers in de frontlinie

Medewerkers in de frontlinie

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? In Bakkers in bedrijf 6-2020 vertellen medewerkers hoe zij de coronatijd ervaren. Vandaag het verhaal van...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....