Nominaties Beste Echte Bakker 2022 bekend

Gouden schieter

Het Echte Bakkersgilde maakte vandaag de nominaties voor de Beste Echte Bakker 2022 bekend. Dit gebeurde met een filmpje op YouTube. Donderdag 20 januari weten we welke Echte Bakker de Gouden Schieter mee naar huis mag nemen. 

Gedurende het hele jaar worden Echte Bakkers beoordeeld op kwaliteit en presentatie. Dit jaar lag de focus op klantbeleving. De titel Beste Echte Bakker gaat naar de bakker die het beste scoort in de mix van deze productkwaliteitskeuringen, de klantbeleving en drie van de vier productcompetities.

Gemiddelde scores 

Radboud Universiteit Nijmegen voerde als ieder jaar de eindrangschikking uit. Deze komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de cijfers voor de drie onderdelen, waarbij gestandaardiseerde scores worden berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Over 2021 waren deze gemiddelden voor productkwaliteit 7,47 en lantbeleving werd gemiddeld beoordeeld met 80 (uit 100) punten.

Nominaties

Op donderdag 20 januari 2022 maakt het Echte Bakkersgilde bekend wie de Gouden Schieter - de trofee die symbool staat voor bakkersvakmanschap - in ontvangst mag nemen en zich heel 2022 Beste Echte Bakker mag noemen. De volgende Echte Bakkers maken kans op de prijs.

  • August van Vlisteren, Diever
  • Gommans, Sevenum
  • Herman Schepers, Sleen
  • Lubbers, Almelo
  • Steenbergen, Meppel
  • Theo Pastoor, Tilburg
  • Van der Steen, Made
  • Van Meijel, Clinge
  • Vroonland, Yerseke
  • Wouda, Hengelo

 

Lees ook
Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Een bakkerij overnemen van een bakker met een bekende naam. Dat was de uitdaging waar Bram Kraaijvanger (51) van bakker Bram in Wehl een kwart eeuw geleden voor stond. Dat was best lastig, maar het lukte. “Je basiskwaliteit moet goed zijn.”

Nijkamp wint paasbrodencompetitie Echte Bakkers 2022

Nijkamp wint paasbrodencompetitie Echte Bakkers 2022

Nijkamp, De Echte Bakker is de winnaar van de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde en prolongeert de titel. “Een knappe prestatie van Martin Nijkamp die ook al vele malen het podium haalde met zijn oliebollen”, aldus het Echte Bakkersgilde.

Van der Steen wint titel Beste Echte Bakker 2022

Van der Steen wint titel Beste Echte Bakker 2022

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made wint de Gouden Schieter 2022. “Wat zijn wij trots... opnieuw Beste Echte Bakker van Nederland!” staat te lezen op de Facebookpagina. “Ongelooflijk. De bekroning op ons werk, op ons fantastische team en op dag in dag uit kei en kei hard werken.”