Nog meer kleine taartjes

19 januari 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.

Van recepten voor hazelnootdeeg en muntfondant tot fruitmousses, ganaches en crema catalana.Toch is het boek nog steeds geschikt voor bakkers van verschillend niveau.

Meike Schaling bestiert zelf inmiddels drie vestigingen van Petit Gateau in Amsterdam en biedt de lezer met dit boek de mogelijkheid om met de verschillende soorten deeg en vulling allerlei combinaties te maken. Daarbij heeft ze voor deze gelegenheid diverse vegan en gluten- dan wel lactosevrije bodems en vullingen getest, waardoor nog meer mensen van haar recepten kunnen genieten.

Meer weten over Meike Schaling en haar kleine taartjes? In 2019 bezocht de redactie van Bakkers in bedrijf Petit Gateau. Lees het artikel terug in Bakkers in bedrijf 1-2019.

 

Altijd op de hoogte blijven?