Nog meer kleine taartjes

Nog meer kleine taartjes_boekcover

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.

Van recepten voor hazelnootdeeg en muntfondant tot fruitmousses, ganaches en crema catalana.Toch is het boek nog steeds geschikt voor bakkers van verschillend niveau.

Meike Schaling bestiert zelf inmiddels drie vestigingen van Petit Gateau in Amsterdam en biedt de lezer met dit boek de mogelijkheid om met de verschillende soorten deeg en vulling allerlei combinaties te maken. Daarbij heeft ze voor deze gelegenheid diverse vegan en gluten- dan wel lactosevrije bodems en vullingen getest, waardoor nog meer mensen van haar recepten kunnen genieten.

Meer weten over Meike Schaling en haar kleine taartjes? In 2019 bezocht de redactie van Bakkers in bedrijf Petit Gateau. Lees het artikel terug in Bakkers in bedrijf 1-2019.

 

Dossiers
Lees ook
‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

Lucas Gambardella (22) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten; zijn moeder Meike Schaling runt in Amsterdam de Franse patisserie Petit Gateau. Lucas volgde zelf ook een bakkersopleiding en werkt nu bij zijn moeder in de zaak. Ondertussen studeert hij door om zijn eigen droom waar te maken: een patisserie in New York.

Het grote ijsboek

Het grote ijsboek

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55 stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

Passie voor desem

Passie voor desem

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.