Nog even geduld voor de STAP-subsidie

26 april 2022

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.

De volgende aanvraag ronde is vanaf 1 juli 2022. Je kunt je hier alvast op voorbereiden door je tijdig aan te melden voor een training met STAP-subsidie. Je ontvangt dan een aanmeldingsbewijs en kunt op 1 juli meteen het STAP- budget aanvragen via UWV_STAP - Home (stapuwv.nl).

De training waarvoor je vanaf 1 juli 2022 subsidie aanvraagt moet starten tussen 29 juli en 30 november 2022.

Na afronding van de training stuurt de trainingsorganisatie een bewijs van deelname aan het UWV. Voorwaarde hiervoor is dat je de cursus met goed gevolg afgerond hebt. Het UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend.
Om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidie moet je ten minste 80% van de tijd aanwezig. Wanneer je de training start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de training.

De trainingen met een STAP-subsidie staan op www.bakbekwaam.nl.

Altijd op de hoogte blijven?