No Waste Bread: brood voor de diepvries

No Waste Bread

Online supermarkt Stockon heeft samen met Incubaker No Waste Bread ontwikkeld. Dit brood blijft volgens de makers lekkerder bij invriezen. Met dit brood wil Stockon voedselverspilling tegen gaan. Diverse onderzoeken laten zien dat brood in de top drie van meest weggegooide producten staat.

No Waste Bread

Eva Jansen van Incubaker: "Bij consumenten is het besef ontstaan dat de vriezer er niet alleen is voor gemak, maar dat deze ook helpt bij het tegengaan van verspilling. Ondanks dat de kwaliteit van brood er in de vriezer op achteruit gaat, vriezen consumenten nog massaal brood in.” Het nieuwe No Waste Bread wordt na het ontdooien weer zacht. De ontwikkelaars denken dat consumenten het brood minder vaak weg zullen gooien, wat bij draagt aan een lagere footprint.

Voor het brood gebruiken de bakkers van Incubaker een goede kwaliteit tarwe uit Frankrijk en Duitsland. Deze tarwe bevat veel eiwitten. Hierdoor is het brood steviger en elastischer zonder dat het klef is. Consumenten moeten er meer op kauwen en dat zorgt volgens de makers voor meer smaak in je mond. Stockon levert het No Waste Bread direct vanuit de bakkerij vers aan de consument gebracht. Het brood is beschikbaar in verschillende soorten wit en volkoren.

Invriezen van brood

Niet alleen het recept, maar ook de manier van invriezen is belangrijk voor de kwaliteit van het brood. Op de broodverpakking staan invriestips. Een van de tips die wordt gegeven is om het brood vóór het invriezen kort - ongeveer 15 minuten - op een warme plek te leggen, bijvoorbeeld in de zon. Hierdoor vriest het brood sneller in en blijft de kwaliteit beter behouden.

 

Dossiers
Lees ook
Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Tien jaar zoutreductie

Tien jaar zoutreductie

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. Daarom gaat de NBOV in op veelgestelde vragen over zout.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...