NK brood- en banketbakken uitgesteld

NK brood en banket bakken jeugd 2019

Foto: Henk Riswick

Op woensdag 15 april zou het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2020 plaatsvinden, maar de organisatie heeft besloten om deze wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat de wedstrijd later in 2020 nog wordt ingehaald.

Het bestuur van de Stichting Jeugdvakwedstrijden nam dit besluit vanwege de situatie rondom het coronavirus. De jaarlijkse strijd om het Nederlands Kampioenschap zou – net als de afgelopen jaren – wederom op het Rijn IJssel Vakschool Wageningen plaatsvinden.

Vorig jaar vond het Nederlands Kampioenschap plaats op 9 april 2019. Op de foto staan de zeven kampioenen. Dit zijn (vlnr) Hendrika Sperling (Zelfstandig werkend banketbakker), Vilja van Lierop (Patissier), Koen Tuijn (Uitvoerend broodbakker), Martina de Rijke (Zelfstandig werkend brood- en banketbakker), Jelle Bomhof (Zelfstandig werkend broodbakker), Jan Zoet (Uitvoerend brood- en banketbakker) en Klaas van den Berg (Uitvoerend banketbakker). Vilja was degene met de meeste punten en mocht ook de AB Mauri-
Award mee naar huis nemen.

 

Lees ook
September start campagne 'Brood, goed verhaal'

September start campagne 'Brood, goed verhaal'

In september start het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) met de campagne ‘Brood, goed verhaal’. Deze campagne is te zien via televisie, social media, online video en print.

Jonge boulanger Daan Filius wint internationale wedstrijd

Jonge boulanger Daan Filius wint internationale wedstrijd

Daan Filius, student Boulanger, deed op 3 augustus mee aan een Europese trainingswedstrijd van World Skills waar hij het opnam tegen studenten uit andere Europese landen. Dat deed hij met succes. Hij won de wedstrijd.

Bakkers in de media - week 29

Bakkers in de media - week 29

Hoe gaan bakkers om met de stijgende cijfers, bakker bezorgt brood in tuktuk en graanoogst start twee weken eerder. Wat lazen we de afgelopen week? Een greep uit de media.