Foto: Henk Riswick

Op woensdag 15 april zou het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2020 plaatsvinden, maar de organisatie heeft besloten om deze wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat de wedstrijd later in 2020 nog wordt ingehaald.

Het bestuur van de Stichting Jeugdvakwedstrijden nam dit besluit vanwege de situatie rondom het coronavirus. De jaarlijkse strijd om het Nederlands Kampioenschap zou – net als de afgelopen jaren – wederom op het Rijn IJssel Vakschool Wageningen plaatsvinden.

Vorig jaar vond het Nederlands Kampioenschap plaats op 9 april 2019. Op de foto staan de zeven kampioenen. Dit zijn (vlnr) Hendrika Sperling (Zelfstandig werkend banketbakker), Vilja van Lierop (Patissier), Koen Tuijn (Uitvoerend broodbakker), Martina de Rijke (Zelfstandig werkend brood- en banketbakker), Jelle Bomhof (Zelfstandig werkend broodbakker), Jan Zoet (Uitvoerend brood- en banketbakker) en Klaas van den Berg (Uitvoerend banketbakker). Vilja was degene met de meeste punten en mocht ook de AB Mauri-
Award mee naar huis nemen.

 

Altijd op de hoogte blijven?